Tο Nissan LEAF “φρενάρει” και με το γκάζι

To σύστημα που ξεκουράζει τον οδηγό

Nissan LEAF e-Pedal

Με πάνω από μισό εκατομμύριο LEAF να έχουν ήδη πωληθεί σε όλη την Υφήλιο, ολοένα και περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα αυτού του πρωτοποριακού οχήματος μηδενικών εκπομπών. Κινούμενο αποκλειστικά με ηλεκτρισμό και γεμάτο με έξυπνη τεχνολογία, το Nissan LEAF είναι εμπλουτισμένο με πρωτοποριακές καινοτομίες, όπως το e-Pedal που επιτρέπει στον οδηγό του να οδηγεί και να φρενάρει με έναν εντελώς νέο και απρόσκοπτο τρόπο.

Επιπλέον, το Nissan LEAF έχει μεγαλύτερη αυτονομία που φτάνει τα 528 χιλιόμετρα στην έκδοση e+ με την μπαταρία των 62KWh, σε αστικό κύκλο οδήγησης και σύμφωνα με τα νέα Ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών και κατανάλωσης του WLTP, σκοπεύοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις των σύγχρονων αυτοκινητιστών, με μια κομψή εμφάνιση τόσο μέσα, όσο και από έξω.

Χάρη σε ένα διακόπτη στην κονσόλα του αυτοκινήτου, η τεχνολογία e-Pedal μετατρέπει το πεντάλ του γκαζιού σε ένα ηλεκτρονικό πεντάλ, επιτρέποντας στον οδηγό να επιταχύνει, να επιβραδύνει, όπως και να ακινητοποιεί* το όχημα, χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού. Η τεχνολογία e-Pedal είναι η πρώτη παγκοσμίως λειτουργία σε πεντάλ, που επιτρέπει στους οδηγούς να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο ακόμη και σε δρόμους με κλίσεις (ανωφέρειες και κατωφέρειες) παραμένοντας στην θέση τους.

Χάρη στο e-Pedal του Nissan LEAF, οι οδηγοί θα μπορούν να καλύψουν το 90% των αναγκών τους με ένα μόνο πεντάλ, καθιστώντας τη διαδικασία οδήγησης πιο συναρπαστική και λιγότερο κουραστική. Σε βαριά κυκλοφορία και σε μετακινήσεις στην πόλη, οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται πλέον να μετακινούν το πόδι τους από το ένα πεντάλ στο άλλο, γεγονός που μεταφράζεται σε μια απλούστερη και πιο “ελκυστική” οδήγηση.

Η τεχνολογία e-Pedal αντιπροσωπεύει ένα ακόμα ορόσημο της συνεχιζόμενης δέσμευσης της Nissan να προσφέρει προσβάσιμες,, προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού στην καθημερινή ζωή. Με στόχο να καταστεί η οδήγηση ασφαλέστερη και πιο ευχάριστη, η ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών αποτελεί μέρος του Intelligent Mobility της Nissan, του οράματος της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας για τη μετατροπή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Το Nissan LEAF, μπορεί τώρα να αποκτηθεί, με το πρόγραμμα το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που θέσπισε η κυβέρνηση, σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές που ξεκινούν από τις 27.500€ για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kwh (συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων στην αρχική τιμή και στην απόσυρση παλαιού οχήματος).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top