Προεπισκόπηση Formula 1 BWT Grand Prix Αυστρίας

Πως έγινε η επιλογή των ελαστικών Pirelli

Pirelli Formula 1 BWT Grand Prix Αυστρίας

Βρισκόμαστε στην πρώτη τριπλέτα συνεχόμενων αγώνων της φετινής χρονιάς. Η Pirelli έκανε δυο διαφορετικές επιλογές γομών για τους δυο αγώνες στην ίδια πίστα της Αυστρίας, όπως είχε γίνει και πέρυσι στο Σίλβερστον. Για τον πρώτο αγώνα το Grand Prix Στυρίας, χρησιμοποιήθηκαν οι μεσαίες γόμες της γκάμας: C2, C3, C4. Στο Αυστριακό Grand Prix που θα γίνει στην ίδια πίστα αυτό το Σαββατοκύριακο η P Zero λευκή/σκληρή θα είναι η C3, η P Zero κίτρινη/μέση θα είναι η C4 και η P Zero κόκκινη/μαλακή θα είναι η C5: ο πιο μαλακός συνδυασμός στη γκάμα της Pirelli.

Η διαφορετική επιλογή μεταξύ των δυο αγώνων, έγινε για να υπάρξει ποικιλία στη στρατηγική, καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι διαθέσιμη η πολύ μαλακή γόμα.· Το Red Bull Ring είναι μια μικρή πίστα με συνεχείς αλλαγές πορείας. Ο σχετικά μικρός σε μήκος γύρος, χαρακτηρίζεται από τη συνεχή αλληλουχία στροφών και εναλλαγών υψομέτρου. Παρόλα αυτά δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικός από τα ελαστικά. Έτσι είναι εφικτή η χρήση των πιο μαλακών γομών.

Χαρακτηριστικά πίστας

Το μικρό μήκος των 4.3km της πίστας των 10 στροφών, έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα με το κυκλοφοριακό. Αυτό παίζει το ρόλο του τόσο στον αγώνα όσο και στη στρατηγική των κατατακτήριων δοκιμών. Λόγω του μικρού γύρου με διαρκή ροή, η διαφορά απόδοσης μεταξύ των γομών είναι αντίστοιχα μικρή. Η πλειοψηφία των στροφών είναι δεξιές όμως οι δυο πιο απαιτητικές είναι αριστερές: Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ελαστικά που καταπονούνται περισσότερο σ’ αυτές και δεν φορτίζονται στις υπόλοιπες στροφές να έχουν κρυώσει εντωμεταξύ.

Ο πρώτος διπλός αγώνας στην ίδια πίστα φέτος, έδωσε στις ομάδες την ευκαιρία να συλλέξουν πληθώρα στοιχείων για να μεγιστοποιήσουν την δυναμική των ελαστικών, ειδικά το δεύτερο Σαββατοκύριακο. Ως αποτέλεσμα οι ομάδες θα επικεντρωθούν στην πιο μαλακή γόμα C5 κατά την προετοιμασία τους για το Αυστριακό Grand Prix.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν κυρίως αγώνας μιας αλλαγής, αλλά ο πιο μαλακός συνδυασμός γομών αυτή τη βδομάδα, ίσως οδηγήσει τις ομάδες σε δυο αλλαγές στο Αυστριακό Grand Prix.

Formula 3- Τι περιμένουμε

Ο δεύτερος αγώνας στην Αυστρία, συμπεριλαμβάνει τον 3ο γύρο του πρωταθλήματος Formula 3. Η P Zero κίτρινη/μέση γόμα επιλέγεται για πρώτη φορά το 2021, καθώς η σκληρή γόμα χρησιμοποιήθηκε στους πρώτους γύρους σε Ισπανία και Γαλλία. Οι οδηγοί θα έχουν τέσσερα νέα σετ μέσης γόμας και ένα σετ σκληρής γόμας που κουβαλούν από τον προηγούμενο αγώνα για να το χρησιμοποιήσουν στις ελεύθερες δοκιμές. Θα έχουν επίσης δυο σετ βρόχινα ελαστικά. Πέρυσι η Formula 3 είχε δυο συνεχόμενους αγώνες στην Αυστρία, με τη μέση γόμα να χρησιμοποιείται στον πρώτο γύρο, προτού βάλουν τη σκληρή στο δεύτερο αγώνα. Οι ομάδες και οι οδηγοί έκαναν δοκιμές με τη μέση γόμα στο Red Bull Ring τον Απρίλιο οπότε έχουν μια καλή εικόνα για το τι να περιμένουν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top