Ολοκληρώθηκε η τελετή πιστοποίησης αυτοκινήτων στο 1000 Miglia 2021

Δείτε τα υπέροχα αυτοκίνητα

Alfa Romeo 1000 Miglia 2021 πιστοποίηση

Για περισσότερα από 90 χρόνια, το 1000 Miglia, αποτελεί την επιτομή του πάθους για τους 4 τροχούς. Ο αγώνας ξεκίνησε το 1927 και είχε την αφετηρία και τον τερματισμό του στη Brescia, με τα πληρώματα να ταξιδεύουν μέχρι τη Ρώμη και να επιστρέφουν. Μια συνολική απόσταση 1.600χλμ. ή 1.000 μιλίων. Μόλις στη δεύτερη χρονιά του αγώνα το 1928, η Alfa Romeo κατέκτησε την 1η θέση, τόσο σε επίπεδο ομάδων, όσο και σε ατομικό επίπεδο, έχοντας την ευτυχία και τα 8 αυτοκίνητα της που ξεκίνησαν αυτό το μαραθώνιο να τερματίζουν. Μέχρι το 1957 που το 1000 Miglia ήταν ένας αγώνας ταχύτητας, η Alfa Romeo κατέκτησε τη νίκη 11 φορές, ένα ρεκόρ το οποίο δεν θα καταρριφθεί ποτέ.

Σήμερα, στην ιστορική αναβίωση «του ομορφότερου αγώνα στον κόσμο», η επίσημη ομάδα της μάρκας φέρνει στη «μάχη» τέσσερά από τα διαμάντια της συλλογής της. Οι 6C 1500 Super Sport (1928), 1900 Sport Spider (1954), 2000 Sportiva (1954) και 1900 Sport Spider (1956), θα οδηγηθούν από λάτρεις των κλασσικών αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίον ο κ. John Elkann, Πρόεδρος της Stellantis και ο κ. Roberto Giolito, σχεδιαστής αυτοκινήτων και Επικεφαλής του τμήματος Heritage της Stellantis.

Η τελετή πιστοποίησης αποτελεί από μόνη της μια ξεχωριστή εμπειρία. Αρχικά η φάση του ελέγχου διασφαλίζει ότι τα πληρώματα διαθέτουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και άδειες ώστε να συμμετέχουν στον αγώνα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιείται αναλυτικός τεχνικός έλεγχος στα αυτοκίνητα.

Σε όσες συμμετοχές πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, τα αυτοκίνητα τους σφραγίζονται με την ειδική σφραγίδα του αγώνα από μολύβι και στη συνέχεια τα πληρώματα πραγματοποιούν προς μεγάλη ικανοποίηση του κοινού μια «παρέλαση» με τα αυτοκίνητα τους στη Piazza della Vittoria, ένα από τα πλέον συμβολικά σημεία της πόλης, γνωστό και ως “Lioness of Italy”. Βασικός κανόνας για να συμμετέχει στο ιστορικό 1000 Miglia ένα αυτοκίνητο, είναι το συγκεκριμένο μοντέλο να έχει αγωνιστεί στην αυθεντική περίοδο του αγώνα μέχρι το 1957.

Την πορεία των κλασσικών αυτοκινήτων θα συνοδεύσει ένας στόλος από σύγχρονες Alfa Romeo Giula και Stelvio, λίγες μόνο ημέρες πριν η μάρκα γιορτάσει τα 111α γενέθλια της στις 24 Ιουνίου. Δίπλα στα μοντέλα μέσω των οποίων δημιουργήθηκε ο μύθος της Alfa Romeo, θα βρεθούν και οι νέες Giulia GTA και GTAm.

Τα συλλεκτικά μοντέλα που βασίζονται στο σπορ σεντάν της μάρκας και αντλούν την έμπνευση τους σε τεχνικό επίπεδο από την Giulia GTA του 1965, την “Gran Turismo Alleggerita” που εξελίχθηκε από την Autodelta. Με κινητήρα V6 Bi-Turbo απόδοσης 540 ίππων, ακόμα χαμηλότερο βάρος, κορυφαία αναλογία κιλών ανά ίππο, αλλά και τεχνικές λύσεις που προέρχονται από τον κόσμο της Formula 1, συνολικά θα κατασκευαστούν μόλις 500 μονάδες GTA/GTAm, οι οποίες θα αποτελούν την κορυφαία έκφραση της Giulia.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top