Η Honda και το σύστημα πλοήγησης στα παπούτσια ατόμων με προβλήματα όρασης 

Πως λειτουργεί 

Honda πλοήγηση παπούτσια άτομα προβλήματα όρασης

Η Honda ανακοίνωσε την ίδρυση της Ashirase, Inc., του πρώτου επιχειρηματικού εγχειρήματος που προέρχεται από το IGNITION, το πρόγραμμα δημιουργίας νέων επιχειρήσεων της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας . Η Ashirase, Inc. αυτή τη στιγμή εξελίσσει ένα σύστημα πλοήγησης που τοποθετείται στα παπούτσια για την υποστήριξη ατόμων με προβλήματα όρασης στο περπάτημα. Η νεοφυής επιχείρηση θα αναλάβει και την εμπορική προώθηση του συστήματος με την ονομασία “Ashirase”, πριν από το τέλος του οικονομικού έτους που λήγει στις 31 Μαρτίου, 2023.

Το Ashirase είναι ένα σύστημα πλοήγησης το οποίο αποτελείται από ένα smartphone app και μία τρισδιάστατη συσκευή δόνησης συμπεριλαμβανομένου ενός αισθητήρα κίνησης, που τοποθετείται στο εσωτερικό του παπουτσιού.Με βάση τη διαδρομή που ορίζεται μέσω του app, η συσκευή καθοδηγεί τον χρήστη με τη βοήθεια δονήσεων. Όταν ο χρήστης πρέπει να κινηθεί ευθεία, παράγονται δονήσεις στο εμπρός τμήμα του πέλματος, ενώ όταν πλησιάζει σε μία δεξιά ή αριστερή στροφή οι δονήσεις παράγονται αντίστοιχα στη δεξιά ή την αριστερή πλευρά, για την προειδοποίηση του χρήστη.

Το Ashirase προσφέρει διαισθητική καθοδήγηση, κάνοντας τη διαδρομή κατανοητή. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης δεν χρειάζεται να προσέχει συνεχώς ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει, κάτι το οποίο τον βοηθά να περπατά με μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο χαλαρή διάθεση.

Οι πληροφορίες καθοδήγησης για άτομα με προβλήματα όρασης παράγονται βάσει πληροφοριών στίγματος μέσω του GNSS*1 και δεδομένων βασισμένων στην κίνηση του πέλματος του χρήστη.Η καθοδήγηση παρέχεται μέσω δονήσεων στο πέλμα, ώστε να μην επηρεάζει το χέρι του χρήστη Press Information που κρατά ένα λευκό μπαστούνι, ούτε την ακοή του μέσω της οποίας προσλαμβάνει ήχους του περιβάλλοντος.

Οι συσκευές παραγωγής δονήσεων ευθυγραμμίζονται με τα νεύρα του πέλματος, διευκολύνοντας να γίνει αντιληπτή η δόνηση.Μαλακό υλικό που διατηρεί το αρχικό του σχήμα χρησιμοποιείται στη συσκευή περιορίζοντας την όποια δυσφορία για το χρήστη.Με τη φιλοσοφία “πλοήγησης που υποστηρίζει την ασφάλεια και μία χαλαρή διάθεση για άτομα με προβλήματα όρασης”, το Ashirase εξελίσσεται σε ένα προϊόν που βοηθά τους χρήστες να φτάνουν στον προορισμό τους με ασφάλεια και να είναι ανεξάρτητοι στις καθημερινές μετακινήσεις τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top