Η Hyundai υποστηρίζει τον καθαρισμό στις ακτές της Ιθάκης

"Όπλο" το ΚΟΝΑ Electirc

Hyundai Ιθάκη καθαρισμός ακτές

Η Hyundai Motor Europe γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών υποστηρίζοντας δύο δραστηριότητες με σκοπό την βιωσιμότητα των θαλασσών και των ωκεανών.Πρωτίστως υποστηρίζοντας τις ενέργειες καθαρισμού της περιβαλλοντικής οργάνωσης Healthy Seas στη θαλάσσια περιοχή και τις ακτές της Ιθάκης και παράλληλα παρέχοντας στους δύτες του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Divers Alert Network (DAN) ένα όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων, το ΚΟΝΑ Electirc, για την πραγματοποίηση της Ευρωπαϊκής Περιοδείας Αειφορίας που διοργανώνουν, η Hyundai εκπληρώνει τη δέσμευσή της στο όραμά της για την πρόοδο της ανθρωπότητας (Progress for Humanity). Στο Βαθύ της Ιθάκης πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου σχετική εκδήλωση για την έναρξη της ενέργειας με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών και πολλών κατοίκων του νησιού.

Ένα εγκαταλελειμμένο από το 2012 ιχθυοτροφείο προκαλεί προβλήματα στην περιοχή γύρω από το νησί της Ιθάκης. Τα κλουβιά ιχθυοκαλλιέργειας, τα δίχτυα και άλλος εξοπλισμός έχουν εγκαταλειφθεί, μολύνοντας το φυσικό περιβάλλον. Το Σεπτέμβριο του 2020, μια μεγάλη καταιγίδα με το όνομα ΙΑΝΟΣ μετέφερε στο σημείο τόνους βιομηχανικών υλικών - από πλαστικούς σωλήνες, τσιμεντόλιθους και σκουριασμένα κομμάτια μετάλλου έως δίχτυα ψαρέματος, νάιλον σχοινιά και πλαστικές σημαδούρες. Τα διάφορα είδη απορριμμάτων βρέθηκαν αργότερα να επιπλέουν στην επιφάνεια της θάλασσας ενώ άλλα βρίσκονται στον πυθμένα της θάλασσας ή είναι διάσπαρτα στις παραλίες.

Η ρύπανση από την καταιγίδα είχε τεράστιες επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα και την τοπική κοινότητα. Μόλις πληροφορήθηκε για την καταστροφή η οργάνωση Healthy Seas μαζί με άλλους συνεργάτες της, κινητοποιήθηκε άμεσα και περιβαλλοντολόγοι, τοπικές αρχές καθώς και χορηγοί συγκεντρώθηκαν στην Ιθάκη για να αξιολογήσουν την κατάσταση και να πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής.Με σκοπό την αποκατάσταση της ομορφιάς της Ιθάκης και την υποστήριξη της τοπικής κοινότητας, η Hyundai στηρίζει λοιπόν την Healthy Seas στη μεγαλύτερη πρωτοβουλία καθαρισμού που έχει πραγματοποιήσει έως σήμερα. Η συνεργασία με την Hyundai επέτρεψε στην Healthy Seas να οργανώσει αυτόν τον ιδιαιτέρως φιλόδοξο καθαρισμό. 

Την προσπάθεια παράλληλα στηρίζουν Έλληνες δύτες καθώς και οι τοπικές επιχειρήσεις Odyssey Outdoor Activities και Aquatic Dive Center. Η συνεργασία ενισχύεται επίσης από το Ολλανδικό Ίδρυμα Ghost Diving με ομάδα εθελοντών δυτών από την Ολλανδία, τη Γερμανία, τον Λίβανο, την Αυστρία και την Κροατία που έφθασαν στην Ιθάκη για να πραγματοποιήσουν τις υποβρύχιες προσπάθειες καθαρισμού.Παράλληλα, η οργάνωση Healthy Seas σε συνεργασία με την start-up εταιρία Enaleia οργανώνουν καθαρισμούς ακτών και αλιείς από το γειτονικό νησί της Κεφαλονιάς υποστηρίζουν ολόκληρη την επιχείρηση με όλα τα απαραίτητα εφοδιαστικά μέσα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top