Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό VW e-Crafter στην Ελλάδα

Ποια είναι η αυτονομία του

VW e-Crafter τιμή Ελλάδα

Το νέο Volkswagen e-Crafter, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του πολύ επιτυχημένου μοντέλου της Volkswagen, είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα,με ελεύθερη πρόσβαση στις πιο αυστηρές ζώνες κυκλοφορίας που ισχύουν στα κέντρα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων. 

Για την εξέλιξη του e-Crafter, η VW αξιολόγησε 210.000 οδηγικά προφίλ από περισσότερους από 1.500 πελάτες της. Αυτή η μελέτη έδειξε ότι η πλειοψηφία των οδηγών διανύουν καθημερινά με το βαν τους 70-100 χιλιόμετρα, με τη Volkswagen να εξασφαλίζει στο e-Crafter σχεδόν διπλάσια ηλεκτρική αυτονομία. Ως μέρος της διαδικασίας εξέλιξης, ένας στόλος από 38 e-Crafter προπαραγωγής τέθηκε στη διάθεση 25 μεγάλων εταιρειών αστικών διανομών στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία, με τη εταιρεία να συλλέγει πολύτιμα δεδομένα προερχόμενα κατευθείαν από τους μελλοντικούς χρήστες του οχήματος. 

Από τεχνικής άποψης, το e-Crafter σχεδιάστηκε εξ αρχής ώστε να έχει βέλτιστα τοποθετημένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εξοικονόμηση χώρου με την τοποθέτηση της 35,8 kWh και 318 κιλών μπαταρίας ιόντων λιθίου, στο κάτω μέρος του οχήματος. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται η πλήρης αξιοποίηση της χωρητικότητας φορτίου των 10,7 τ.μ. και του ύψους των 2.590 χιλιοστών. Το ίδιο ισχύει και για άλλες σημαντικές διαστάσεις, όπως το πλάτος (1.380 χλστ.) και το ύψος του διαμερίσματος φόρτωσης (1.861 χλστ.). Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 970 κιλά, ανάλογα με την διαμόρφωση της παραγγελίας του πελάτη. 

Ο ηλεκτροκινητήρας του e-Crafter είναι ενσωματωμένος στο εμπρός μέρος. Αποδίδει 136 ίππους (100 kW) μέγιστης ισχύος και ροπή 290 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μονής σχέσης σχεδιασμένο ειδικά για επαγγελματικά οχήματα. Το e-Crafter προσφέρει μεγάλη ευκολία όσον αφορά στη φόρτιση. Σε σταθμό φόρτισης συνεχούς  ρεύματος με ισχύ 40 kW, η μπαταρία του φτάνει στο 80% της χωρητικότητά της σε μόλις 45 λεπτά της ώρας ενώ σε φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος, ισχύος 7,2 kW, φορτίζεται στο 100% εντός 5 ωρών και 20 λεπτών – για παράδειγμα κατά τη νύχτα, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης. 

Ολόκληρη η γκάμα του Crafter, ανάμεσά τους φυσικά και το e-Crafter, κατασκευάζεται σε ένα προηγμένο, σχεδόν καινούργιο – έναρξη λειτουργίας μόλις το 2016 – εργοστάσιο της Volkswagen, στη Września της Πολωνίας. Η συγκεκριμένη κατασκευαστική μονάδα πληροί ήδη την επιθετική περιβαλλοντική στρατηγική goTOzero της Volkswagen, για επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας ως προς το CO2 μέχρι το 2050. Εδώ και δύο χρόνια το εργοστάσιο στη Września τροφοδοτείται από ενέργεια προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές, κυρίως ανεμογεννήτριες και υδροηλεκτρικούς σταθμούς ενέργειας, με τους ρύπους CO2 να έχουν μειωθεί κατά 80%.  

Το νέο Volkswagen e-Crafter Van 35 στην έκδοση Medium Wheel Base High Roof έχει λιανική τιμή προ φόρων 47.177 €, που με την προσθήκη ΦΠΑ 24% διαμορφώνεται στα 58.500 €.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top