Ποιος Έλληνας συμμετέχει στον θεσμό F4 Championship Powered by Abarth

Στη σειρά εκκίνησης θα βρεθούν 37 μονοθέσια

F4 Championship Powered by Abarth Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Τέλος της αναμονής για τους οδηγούς, τις ομάδες, αλλά και το κοινό που ακολουθεί τον Ιταλικό θεσμό του F4 Championship Powered by Abarthφετινή, 8η σαιζόν του Πρωταθλήματος, στη σειρά εκκίνησης θα βρεθούν 37 μονοθέσια. Για ακόμα μια φορά κίνηση θα δίνει το δυναμικός Turbo βενζινοκινητήρας της Abarth 414TF, περισσότερο γνωστός ως T-Jet.

Το συγκεκριμένο κινητήριο σύνολο εφοδιάζει και τα μοντέλα παραγωγής 595 και 695 της Abarth με απόδοση από 145 έως και 180 ίππους, ενώ στην περίπτωση των μονοθεσίων της F4 η ισχύς ανέρχεται στους 160 ίππους. Σε συνδυασμό με το πλαίσιο της Tatuus και τα ελαστικά της Pirelli, τα μονοθέσια της F4 με τον Ιταλικό κινητήρα θεωρούνται ένας από τους πιο πετυχημένους και αξιόπιστους συνδυασμούς στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και ένα εξαιρετικό «εργαλείο» εκμάθησης για τους νέους οδηγούς. 


Η φετινή χρονιά δεν χαρακτηρίζεται μόνο από το μεγάλο αριθμό συμμετοχών (37), αλλά και το γεγονός ότι οδηγοί από 18 διαφορετικές χώρες και 4 ηπείρους θα βρεθούν στη σειρά εκκίνησης. Μεταξύ τους και ο ταλαντούχος νεαρός Τζώρτζης Μαρκογιάννης, που με το μονοθέσιο της ομάδας CRAM Motorsport θα εκπροσωπήσει τα Ελληνικά χρώματα, σε αυτό τον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό θεσμό. Ήδη ο Μαρκογιάννης έχει πραγματοποιήσει στο πλαίσιο της προετοιμασίας μια σειρά δοκιμών με το μονοθέσιο της CRAM Motorsport στην Ιταλία και την Αυστρία, ενώ σημαντικό μέρος της προπόνησης του ολοκληρώθηκε και με τη βοήθεια προσομοιωτή, έτσι ώστε ο Έλληνας οδηγός να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος από τον πρώτο αγώνα της σαιζόν. 


Το –επίσημο- βάπτισμα του πυρός για το 2021 θα πραγματοποιηθεί με την πρώτη περίοδο δοκιμών την προσεχή Παρασκευή 14 Μαΐου στις 10:57 (ώρα Ελλάδας) στην πίστα του Paul-Ricard στη Γαλλία. Η δεύτερη περίοδος δοκιμών θα ακολουθήσει την ίδια ημέρα στις 14:08, ενώ το Σάββατο 15/5 στις 10:00 το πρωί θα ξεκινήσουν οι κρίσιμης σημασίας κατατακτήριες δοκιμές. Με ένα αγώνα το Σάββατο στις 15:00 και δύο ακόμα την Κυριακή 17/5 (στις 11:50 και 17:10), το κοινό θα μπορεί να απολαύσει ζωντανά τις μάχες του Τζώρτζη Μαρκογιάννη και των υπόλοιπων 36 οδηγών ζωντανά μέσω του καναλιού του θεσμού στο Youtube.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top