Ποια νέα μοντέλα μας φέρνει η Ford μέχρι το 2024

Μεγάλη επένδυση στο εργοαστάσιο της στην Ρουμανία 

Ford νέα μοντέλα 2023 2024

Η Ford επιβεβαίωσε μία επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή ενός νέου ελαφρού επαγγελματικού οχήματος το 2023 στο εργοστάσιό της στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, συμπεριλαμβανομένης μιας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης που θα κάνει ντεμπούτο το 2024 – το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό όχημα παραγωγής της Ford που θα κατασκευάζεται στη Ρουμανία.

Το Φεβρουάριο, η Ford δεσμεύτηκε ότι ολόκληρος ο στόλος επαγγελματικών οχημάτων της θα είναι απαλλαγμένος από εκπομπές ρύπων, με αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα, μέχρι το 2024, ενώ τα δύο τρίτα των πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων της Fordπροβλέπεται να αποτελούνται από πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά οχήματα μέχρι το 2030.

Το νέο, ελαφρύ επαγγελματικό όχημα θα εφοδιάζεται επίσης με μερικούς από τους πιο προηγμένους συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ της Ford. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται πετρελαιοκινητήρες προηγμένης τεχνολογίας από το εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων της Ford στο Dagenham και συστήματα μετάδοσης από την Ford Halewood Transmissions Limited που έχει έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.Η συνολική επένδυση της Ford στις κορυφαίες εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας στη Ρουμανία – συμπεριλαμβανομένης της νέας επένδυσης – πλησιάζει τα 2 δις δολάρια από το 2008 που αγόρασε το εργοστάσιο της Κραϊόβα.

Η δέσμευση του εργοστασίου της Κραϊόβα στον εξηλεκτρισμό χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2019 όταν και ξεκίνησε η παραγωγή του Puma mild-hybrid. Την ίδια στιγμή, η νέα επένδυση σηματοδοτεί ένα ακόμα ορόσημο καθώς η Ford είναι ο πρώτος κατασκευαστής που ανακοινώνει την κατασκευή ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος στη Ρουμανία. Εκτός από το Puma, στο εργοστάσιο της Κραϊόβα κατασκευάζεται σήμερα το μικρό Ford EcoSport και ο πολυβραβευμένος κινητήρας 1.0L EcoBoost.Η ημερομηνία έναρξης παραγωγής του νέου οχήματος και λοιπές προϊοντικές λεπτομέρειες θα επιβεβαιωθούν όταν πλησιάζει το λανσάρισμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top