Η Hyundai Motorsport ανανέωσε τη συνεργασία με διάσημους οδηγούς αγώνων  

Καθοριστικός ρόλος στην ανάπτυξη του του Rally1

Hyundai ανανέωση Thierry Neuville και Ott Tänak 

Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε την υπογραφή νέων πολυετών συμβολαίων με τους οδηγούς της ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) της FIA, Thierry Neuville και Ott Tänak.  Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει την πρόθεση της Hyundai Motorsport, που κατέκτησε δύο συνεχόμενες χρονιές το Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του WRC, ανανεώνοντας τη συνεργασία της με δύο από τους πιο ταλαντούχους και ταχύτερους οδηγούς του πρωταθλήματος.  

Ο Neuville - ο οποίος αυτή τη στιγμή κατέχει τη 2η θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών - έχει διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο στην πορεία της Hyundai Motorsport στο WRC τα τελευταία επτά χρόνια και βοήθησε την ομάδα να επιτύχει πολλά σημαντικά ορόσημα από την πρώτη νίκη στο Rallye Deutschland το 2014 μέχρι και τους δύο διαδοχικούς τίτλους τους Πρωταθλήματος Κατασκευαστών το 2019 και το 2020, έχοντας κατακτήσει συνολικά 13 νίκες από το ντεμπούτο του με την ομάδα.  

Αντίστοιχα, ο Tänak εντάχθηκε στο δυναμικό της Hyundai Motorsport ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2020 σημειώνοντας μια αξέχαστη νίκη στην Εσθονία και κατακτώντας τρία επιπλέον βάθρα που συντέλεσαν στην επιτυχία της ομάδας και την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου κατασκευαστών το 2020. Ο Εσθονός διεκδίκησε την πρώτη του νίκη για το 2021 στο Arctic Rally Finland τον Φεβρουάριο με μια εξαιρετική απόδοση και η ομάδα κατέκτησε την 1η και την 3η θέση στο βάθρο του νέου αγώνα WRC με έδρα τη Φινλανδία. 

Η ανανέωση των συμβολαίων των οδηγών ήδη από τον Μάιο επιτρέπει στην ομάδα να εκτελέσει αποτελεσματικά την ανάπτυξη του ολοκαίνουριου πλάνου της για την υβριδική εποχή του WRC. Το πρωτότυπο, που βασίζεται στο Hyundai i20 N, θα εισέλθει σε δοκιμαστική φάση στο εγγύς μέλλον. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top