Πότε και που κάνει πρεμιέρα το IAME Series Greece 2021 

Τέρμα στις αναβολές λόγω κορωνοϊού

IAME Series Greece 2021 πρεμιέρα

Μετά από μία σειρά αναβολών λόγω των περιοριστικών μέτρων που «επέβαλλε» η συνεχιζόμενη παγκόσμια πανδημία του Covid-19, το IAME Series Greece πατά επιτέλους γκάζι, με την πρεμιέρα του 2021 να ορίζεται για τις 6 Ιουνίου! Αγώνας που θα διοργανωθεί από τα αθλητικά σωματεία «Artemis Auto Club» και «Α.Λ.Α.» και θα διεξαχθεί στο φυσικό «σπίτι» του θεσμού, το Kartodromo, στις Αφίδνες. Η αναγκαστική μετατόπιση του πρώτου γύρου της τέταρτης σεζόν διεξαγωγής της ελληνικής έκδοσης του επάθλου που διεξάγεται σε κάθε άκρη του πλανήτη, δεν επηρεάζει το υπόλοιπο φετινό πρόγραμμα. Αυτό περιλαμβάνει άλλους δύο γύρους στο Kartodromo καθώς και επιστροφή στην Πάτρα και την πίστα Kartmania. Αναλυτικά: Γύρος #1, 6 Ιουνίου, Αθήνα, Kartodromo Γύρος #2, 27 Ιουνίου, Πάτρα, Kartmania Γύρος #3, 4 Σεπτεμβρίου, Αθήνα, Kartodromo Γύρος #4, 5 Σεπτεμβρίου, Αθήνα, Kartodromo 


Το IAME Series Greece εξακολουθεί να προσφέρει τα πιο πλούσια δώρα στο ελληνικό karting, συμπεριλαμβανομένων και εισιτηρίων για τους Παγκόσμιους Τελικούς (IWF), που φέτος θα διεξαχθούν κανονικά. Συγκεκριμένα στις 18-23 Οκτωβρίου, στο Adria International Circuit της Ιταλίας. Πρέπει να τονιστεί πως πέρυσι οι Παγκόσμιοι Τελικοί ματαιώθηκαν νωρίς, καθώς η IAME έκρινε σωστά πως ένας διεθνής αγώνας τέτοιου μεγέθους θα αποτελούσε ρίσκο, το οποίο δεν ήθελε να μεταφέρει στους οδηγούς.

Συνολικά θα δοθούν οκτώ εισιτήρια και θα μοιραστούν ως εξής: - δύο θα αφορούν στην κατηγορία X30 MINI, στην οποία συνεχίζεται το εξαιρετικά επιτυχημένο μοντέλο κεντρικής διαχείρισης κινητήρων, που πρώτη φορά στην Ελλάδα υιοθέτησε το IAME Series Greece. Ένα μοντέλο που υιοθετήθηκε με στόχο τη στήριξη των νέων οδηγών και την ανάπτυξη του karting, προσφέροντας ίδιους κινητήρες για όλους τους οδηγούς της κατηγορίας, με εξαιρετικά χαμηλό αντίτιμο ενοικίασης αλλά και συντήρησης. - δύο θα αφορούν στη κατηγορία X30 JUNIOR - δυο στην X30 SENIOR - ένα στη κατηγορία X30 MASTER- ένα στην κατηγορία ΚΖ-Ι που εντάσσεται στον δημοφιλέστερο ιδιωτικό θεσμό karting στην Ελλάδα.


Αφορά 6τάχυτα καρτ KZ-I, που είναι ανοιχτή σε κάθε μάρκας κινητήρα προδιαγραφών ΚΖ2! Σε ότι αφορά στα ελαστικά, αυτά θα παρέχονται από την Comet, με τις κατηγορίες X30 SENIOR/X30 MASTER να χρησιμοποιούν το πιο μαλακό ελαστικό, K2M, μεγιστοποιώντας την οδηγική απόλαυση των συμμετεχόντων.

Με την υγεία των αγωνιζομένων και των εκπροσώπων των ομάδων να αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, τονίζεται πως στους αγώνες του IAME Series Greece θα εφαρμοστεί το Ειδικό Πρωτόκολλο Υγιεινής και Ασφαλείας Αγώνων Karting που επιβάλλει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενώ οι εκπρόσωποι του Τύπου καλούνται να αιτηθούν διαπίστευσης στην ΟΜΑΕ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top