Ποια Γερμανικά αγωνιστικά μοντέλα "φορούν" YOKOHAMA

Που έγιναν οι σκληρές δοκιμές

YOKOHAMA BMW M3 Sedan  BWM M4 Coupe

Η βιομηχανία ελαστικών της ΥΟΚΟΗΑΜΑ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εφοδιάζει με τα ελαστικά “ADVAN Sport V107” το εργοστάσιο της BMW για τα μοντέλα BMW M3 Sedan και BWM M4 Coupe, δύο νέα σπορ μοντέλα υψηλών επιδόσεων, που διαθέτει στην παγκόσμια αγορά από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η βιομηχανία ελαστικών της YOKOHAMA άρχισε να προμηθεύει την γραμμή παραγωγής των συγκεκριμένων μοντέλων με ελαστικά από τον περασμένο Νοέμβριο και συγκεκριμένα με ελαστικά εμπρός, διαστάσεων 275 / 40ZR18 (103Y) και ελαστικά πίσω, διαστάσεων 285 / 35ZR19 (103Y). Τα δύο νέα μοντέλα, μαζί με την M5, συμπληρώνουν την γκάμα των μοντέλων BMW M που διαθέτουν ελαστικά YOKOHAMA ως μέρος του εργοστασιακού τους εξοπλισμού.

Τα “ADVAN Sport V107" είναι τα απόλυτα ελαστικά υψηλών επιδόσεων στην κορυφαία σειρά ADVAN της YOKOHAMA. Τα ελαστικά που παρέχονται στην σειρά M της BMW, αναπτύχθηκαν από κοινού με την αυτοκινητοβιομηχανία και διαθέτουν ειδικά σχεδιασμένο υλικό και μοτίβο πέλματος, με την περιοχή αυλάκωσης να έχει προσαρμοστεί ώστε να επιτυγχάνει ανώτερες επιδόσεις στο στεγνό οδόστρωμα και αντοχή στη φθορά. Το ελαστικό έχει επίσης λάβει την υψηλότερη βαθμολογία «Α» του συστήματος σήμανσης της ΕΕ, για απόδοση σε βρεγμένο οδόστρωμα. Το προφίλ του ελαστικού παρέχει ομοιόμορφη επαφή με την επιφάνεια του οδοστρώματος, γεγονός που συμβάλλει περαιτέρω στις επιδόσεις του αλλά και στην μείωση της φθοράς.

Οι υψηλές επιδόσεις του συγκεκριμένου ελαστικού που αναπτύχθηκε ειδικά για τις νέες M3 Sedan και M4 Coupe επιβεβαιώθηκαν μέσω δοκιμών στο Nürburgring, που θεωρείται ευρέως ως η πιο σκληρή πίστα δοκιμώνστον κόσμο, με μήκος περίπου 25km, 200 στροφές και υψομετρικές διαφορές 300m.  

Η σχέση των ελαστικών YOKOHAMA με την BMW M3 μετρά πολλά χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με τις αγωνιστικές ομάδες της BMW να κερδίζουν πολλούς κορυφαίους αγώνες με την πάροδο των ετών, ξεκινώντας με την BMW M3 της Schnitzer Motorsport, που κατέκτησε το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Touring Car το 1987 και στη συνέχεια το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό το 1988. Ακόμη, οι BMW M3 που τρέχουν με ελαστικά YOKOHAMA έχουν κατακτήσει νίκες σε αγώνες αντοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδυασμού πέντε 24-Ωρών αγώνων στο Nürburgring και στο Spa-Francorchamps, δύο από τους κορυφαίους αγώνες αντοχής σε πίστα στον κόσμο, τον 24-Ώρο αγώνα Daytona στην Florida το 1988, καθώς και τον 12-Ώρο αγώνα του Sebring.

Η εταιρεία ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ, εισάγει και διανέμει τα υψηλής ποιότητας ελαστικά ΥΟΚΟΗΑΜΑ στην ελληνική αγορά, από το 1957. Περισσότερες πληροφορίες για τα ελαστικά YOKOHAMA, είναι διαθέσιμες στο www.yokohama.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top