Το νέο Puma ST εναντίον μιας μινιατούρας του μοντέλου -Ποιος νίκησε 

“Δαβίδ εναντίον Γολιάθ”σε μια ιστορία όμως διαφορετική από αυτή που ξέρετε

Το βίντεο Puma ST vs. Puma RC φέρνει αντιμέτωπα το υψηλών επιδόσεων Puma ST των 200 ίππων που οδηγεί η Louise Cook και ένα τηλεχειριζόμενο μοντέλο σε κλίμακα 1/10 με χειριστή τον επαγγελματία οδηγών αγώνων RC (radio-controlled) Lee Martin σε μια αγωνιώδη μάχη με το χρόνο.Το βίντεο έχει γυριστεί στην εμβληματική πίστα του Brands Hatch στη Μ. Βρετανία, με τη μοναδική αυτή μονομαχία να αποτελεί και την απόλυτη δοκιμή ευελιξίας για το Puma ST. Χρησιμοποιώντας τις ικανότητές του στις στροφές, οι οποίες ενδυναμώνονται από τις σοφιστικέ τεχνολογίες της Sports Technologies, το κανονικών διαστάσεων Puma ST μπορεί να διανύσει τα 1,9 χλμ. του Brands Hatch Indy Circuit σε 60 περίπου δευτερόλεπτα.


Από την άλλη, η μινιατούρα Puma ST RC σε κλίμακα 1/10 πρέπει να καλύψει 3 γύρους στην πίστα καρτ μήκους 220 μέτρων στο Brands Hatch, η οποία αποτελεί πιστό αντίγραφο της πίστας Indy Circuit με τις ίδιες 6 απαιτητικές στροφές. Με στόχο για την ολοκλήρωση ενός γύρου τα 20 δευτερόλεπτα για το υπό κλίμακα Puma ST, η μονομαχία απαίτησε τα μέγιστα και από τους δύο συνδυασμούς οδηγών/οχημάτων – με αποτέλεσμα ένα συναρπαστικό φινάλε.


Με τα διαπιστευτήρια της Ford Performance στο καινοτόμο SUV μοντέλο της Ford, το Puma ST αντλεί ισχύ από τον βενζινοκινητήρα 1.5L EcoBoost των 200 ίππων και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα. Οι τεχνολογίες της Sports Technologies, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το μοναδικό για τα δεδομένα της κατηγορίας διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον εμπρός άξονα, τα πατενταρισμένα ελατήρια κατανομής φορτίων και οι σπορ ρυθμίσεις τόσο στην ανάρτηση όσο και στο σύστημα διεύθυνσης, συνδυάζονται ιδανικά για εξαιρετική συμπεριφορά στις στροφές. Τα επιλέξιμα προφίλ οδήγησης του αυτοκινήτου περιλαμβάνουν το πρόγραμμα Track που προσαρμόζει τα δυναμικά χαρακτηριστικά του οχήματος για ταχύτερους χρόνους στην πίστα και καθαρόαιμη οδηγική εμπειρία.

Προσφέροντας στο Puma ST την καλύτερη ευκαιρία για νίτην καλύτερη ευκαιρία για νίκη στην εν λόγω αντιπαράθεση, η Βρετανίδα οδηγός αγώνων ράλλυ Louise Cook είναι νικήτρια στο FIA Production Car Cup στην δικίνητη κατηγορία και κάτοχος του τίτλου British Rally Championship για τις γυναίκες οδηγούς.

Το Puma ST RC, ένα μοναδικό και ειδικά διαμορφωμένο μοντέλο σε κλίμακα 1/10 που ανέπτυξε η Βρετανική Designworks για τον συγκεκριμένο αγώνα, βασίζεται στην πλατφόρμα ARC R12FF και χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 402 W που εξασφαλίζει ταχύτητες της τάξης των 80 km/h.

Προσεκτικά σχεδιασμένο για να παραπέμπει στο μοντέλο κανονικών διαστάσεων με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια, το Puma ST RC είναι προσθιοκίνητο, όπως το “πραγματικό” Puma ST. Το ελαφρύ του πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό πολυεστέρα (HIPS) με χρήση ψηφιακών μηχανολογικών δεδομένων από το πραγματικό αυτοκίνητο και μιας φρέζας που ελέγχεται μέσω υπολογιστή.

Λεπτομέρειες του οχήματος όπως οι ζάντες, οι εξωτερικοί καθρέπτες και οι υαλοκαθαριστήρες έχουν κατασκευαστεί μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης και διακρίνονται για την λεπτομέρειά τους. Ακόμα και το εξωτερικό χρώμα Mean Green του οχήματος είναι ίδιο με εκείνο του Ford Puma ST χρησιμοποιώντας τη ίδια ακρυλική, υδατοδιαλυτή βαφή.Ο Lee Martin, χειριστής του Puma RC στη συγκεκριμένη αντιπαράθεση, είναι επαγγελματίας οδηγός RC με 6 Ευρωπαϊκά και 13 Βρετανικά Πρωταθλήματα στο παλμαρέ του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top