Κάθε 67 δευτερόλεπτα κατασκευάζεται ένα MINI

Η ομάδα που το καταφέρνει

MINI παραγωγή 20 χρόνια

Ένα success story που τώρα συμπληρώνει δύο δεκαετίες: Στη αρχή του 2001, ξεκίνησε στο Σουίντον η παραγωγή εξαρτημάτων αμαξώματος MINI. Και λίγο αργότερα, στις 26 Απριλίου 2001, το πρώτο νέο MINI έφυγε από τη γραμμή παραγωγής της Οξφόρδης. Από τότε, η MINI έχει κατασκευάσει πάνω από πέντε εκατομμύρια πολυτελή αυτοκίνητα στη Μ. Βρετανία. Μόνο στο εργοστάσιο της Οξφόρδης κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή το 3θυρο ΜΙΝΙ, το 5θυρο ΜΙΝΙ και το MINI Clubman καθώς και το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE – όλα στην ίδια γραμμή παραγωγής. 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του BMW Group, Oliver Zipse, ήταν υπεύθυνος παραγωγής του εργοστασίου της MINI στην Οξφόρδη από το 2007 μέχρι το 2008. Με την ευκαιρία της 20ής επετείου από την έναρξη παραγωγής, έκανε τις εξής δηλώσεις: «Συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους των εργοστασίων της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη και το Σουίντον γι’ αυτό το εξαιρετικό ορόσημο παραγωγής. Έχω ακόμα πολύ γλυκιές αναμνήσεις από την εποχή που ήμουν στην Οξφόρδη. Ήταν πραγματική ευχαρίστηση να εργάζομαι στην έδρα και την καρδιά της μάρκας MINI με τόσο αφοσιωμένους και ενθουσιώδεις εργαζόμενους, το ένα τέταρτο εκ των οποίων έχει αφιερώσει αυτά τα 20 χρόνια ή και ακόμα περισσότερα στην κατασκευή των αυτοκινήτων μας».

Ήδη σήμερα, πάνω από 4.500 άριστα καταρτισμένοι εργαζόμενοι απασχολούνται στα εργοστάσια της MINI στην Οξφόρδη και το Σουίντον, μεταξύ των οποίων 130 μαθητευόμενοι. Με την υποστήριξη αυτής της ισχυρής ομάδας περίπου 1.000 οχήματα MINI κατασκευάζονται στη Μ. Βρετανία καθημερινά - ένα κάθε 67 δευτερόλεπτα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top