Παγκόσμια πρεμιέρα για την BMW iX και την τελευταία γενιά του BMW iDrive

Πότε λανσάρεται και σε ποια αγορά 

BMW iX νέα παρουσίαση

Τα οχήματα θα πρέπει να είναι αμιγώς ηλεκτρικά, βιώσιμα από κάθε άποψη, πιο ευφυή από ποτέ και να υποστηρίζουν τον φυσικό διάλογο με τον οδηγό ώστε να προσφέρουν την οδηγική απόλαυση του μέλλοντος, όπως απέδειξε η BMW στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Και οι οδηγοί σύντομα θα μπορούν να βιώνουν αυτό το προηγμένο είδος προσωπικής μετακίνησης στο δρόμο με την BMW iX.


Η BMW iX είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που φέρει το νέο λειτουργικό σύστημα Operating System 8 και την τελευταία γενιά του BMW iDrive, που μετατρέπει την αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος σε μία διαισθητική, προσωπική και συναισθηματική εμπειρία. Συγχρόνως, το Operating System 8 αποτελεί τη βάση για ομαλή ενσωμάτωση πρόσθετων ψηφιακών υπηρεσιών. Η συμβατότητά του με apps της Κινεζικής αγοράς είναι ένα ακόμα σημείο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.


Η BMW iX θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις όταν θα αρχίσει να πωλείται στη συνέχεια της χρονιάς. Οι ηλεκτροκινητήρες των BMW iX xDrive50 και BMW iX xDrive40 - όπως τα ηλεκτρονικά ισχύος, η τεχνολογία φόρτισης και οι μπαταρίες υψηλής τάσης - είναι επίσης προϊόν της τεχνολογίας BMW eDrive πέμπτης γενιάς. Αυτό σημαίνει ότι η ισχύς, η δυναμική, η αυτονομία και η απόδοση βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο.

Το ηλεκτρικό σύστημα  τερακίνησης της BMW iX xDrive50 μεταφέρει μέγιστη ισχύ πάνω από 370 kW/500 hp στο δρόμο, προσφέροντας επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε λιγότερο από 5,0 δευτ., και πετυχαίνοντας ταυτόχρονα αυτονομία πάνω από 600 km και κατανάλωση ενέργειας κάτω από 21 kWh / 100 km στον κύκλο WLTP. Η BMW iX xDrive40 αποδίδει ισχύ πάνω από 240 kW/300 hp και ολοκληρώνει το σπριντ 0 - 100 km/h σε κάτι παραπάνω από 6,0 δευτ. Η αυτονομία της υπερβαίνει τα 400 km και η κατανάλωση είναι μικρότερη από 20,0 kWh / 100 km. (Όλες οι τιμές που αφορούν επιδόσεις, κατανάλωση ενέργειας και αυτονομίας είναι προκαταρτικές και βασίζονται στην τρέχουσα κατάσταση εξέλιξης του αυτοκινήτου.)


Το νέο μοντέλο γιόρτασε  την παγκόσμια πρεμιέρα του σε πραγματικές συνθήκες, σε έκδοση μαζικής παραγωγής ως το κεντρικό έκθεμα της BMW στη Σαγκάη και το λανσάρισμά του στην αγορά της Κίνας θα ακολουθήσει αργότερα, το 2021. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top