Το SKODA ENYAQ iV βραβεύτηκε για την σχεδίαση του

Πριν καν κυκλοφορήσει στους δρόμους

SKODA ENYAQ iV βραβείο Red Dot Award σχεδίαση

Το SKODA ENYAQ iV κατέκτησε το διάσημο βραβείο Red Dot Award για το design του, εντυπωσιάζοντας τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της SKODA, ενθουσίασε με την εκφραστική, δυναμική του σχεδίαση. Συνεχίζει την επιτυχημένη παρουσία της SKODA στα Red Dot Awards, με τη μάρκα να έχει ήδη κατακτήσει 16 συνολικά, ενώ μόλις πέρσι είχε βραβευτεί με Red Dot για τη συνολική επικοινωνία των προϊόντων της. 

Η τολμηρή φιλοσοφία σχεδιασμού του ENYAQ iV εκφράζεται με ισορροπημένες αναλογίες και γλυπτές γραμμές, με αποκορύφωμα τη χαρακτηριστική του μάσκα. Η SKODA προσφέρει επίσης το προαιρετικό Crystal Face, που αποτελείται από 131 στοιχεία LED που φωτίζουν τη μάσκα του ψυγείου, δημιουργώντας μία ξεχωριστή μπροστινή όψη. 

Το ENYAQ iV θέτει επίσης νέα πρότυπα με το πρωτοποριακό, εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό του. Οι χώροι είναι αντίστοιχοι του KODIAQ, παρά το ότι οι εξωτερικές διαστάσεις είναι μικρότερες της OCTAVIA. Στο εσωτερικό υπάρχει υλοποίηση του νέου concept της SKODA, των Design Selections, με σχεδιαστικές επιλογές που αντικατοπτρίζουν όμορφα επιπλωμένα περιβάλλοντα διαβίωσης, αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές γραμμές εξοπλισμού. Η “Loft”, για παράδειγμα, εμπνέεται από μοντέρνα οικογενειακά διαμερίσματα, η “Lodge” χαρακτηρίζεται από τα ιδιαίτερα βιώσιμα υλικά της ενώ η “Lounge” έχει πιο προχωρημένο χαρακτήρα με έντονα στοιχεία αποκλειστικότητας. 

Η κριτική επιτροπή των Red Dot Awards αποτελείται από 50 ειδικούς στο design, τόσο από τον ακαδημαϊκό χώρο όσο και την ελεύθερη αγορά. Ο θεσμός είναι ένας από τους πιο γνωστούς διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο και τα βραβεία του αποτελούν εγγύηση προϊόντων υψηλής ποιότητας Στην εφετινή, 66η χρονιά των Red Dot Awards, εξετάστηκαν και αξιολογήθηκαν σχεδόν 7.800 προϊόντα που υποβλήθηκαν από περίπου 60 χώρες. Πολύ ψηλά στη λίστα κριτηρίων της επιτροπής βρίσκονται η καινοτομία, η ποιότητα, η λειτουργικότητα, η ανθεκτικότητα και η αειφορία. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top