Με ποιές προϋποθέσεις μπορείτε να οδηγείτε δίκυκλο με δίπλωμα αυτοκινήτου 

Απλοποιήση διαδικασιών

δίπλωμα αυτοκινήτου οδήγηση δίκυκλου

Νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, καθορίζει τις προϋποθέσεις για να μπορέσετε να οδηγήσετε δίκυλο έως 125 κ.εκ. Για να μπορέσετε να το κάνετε πρέπει να έχετε δίπλωμα αυτοκινήτου το λιγότερο για 6 χρόνια. Να έχετε συμπληρώσει τα 27 σας χρόνια .Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν περάσει από υποχρεωτική πρακτική εκπαίδευση τριών μαθημάτων, χωρίς ωστόσο να απαιτείται να περάσουν από εξετάσεις για δίπλωμα μηχανής. Η ισχύς του διπλώματος αυτοκινήτου για την οδήγηση δικύκλου αφορά μόνο την οδήγηση εντός της ελληνικής επικράτειας.

Η παραπάνω ρύθμιση, ουσιαστικά αποτελεί  "συμμόρφωση" της χώρας μας σε ευρωπαϊκή οδηγία, καθώς ήδη αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπουν στους οδηγούς αυτοκινήτου να οδηγούν δίκυκλο 125 κ.εκ. χωρίς επιπλέον εκπαίδευση ή εξετάσεις.

Επιπλέον δεν απαιτείται η κατοχή άδειας οδήγησης για την οδήγηση μοτοποδηλάτων με ανώτατη ταχύτητα έως 25 χλμ./ώρα              (σύμφωνα με τον κατασκευαστή) ενώ εάν ο ενδιαφερόμενος είναι κάτω των 18 ετών (επιτρέπεται από τα 16) θα πρέπει να υπάρχει η έγγραφη συναίνεση του γονέα ή του προσώπου που ασκεί την επιμέλειά του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top