Το "δίχτυ" ασφαλείας του νέου Ford Kuga

Όλα τα συστήματα που σε γλυτώνουν 

Ford Kuga συστήματα ασφαλείας

Το νέο Ford Kuga αναβαθμίζει την εμπειρία οδήγησης διαθέτοντας μία προηγμένη γκάμα τεχνολογιών . Κάνοντας το ντεμπούτο του σε μοντέλο της Ford ως μέρος του προηγμένου συστήματος Lane-Keeping System, το BLIS Assist στο Kuga συνδυάζει τα Blind Spot Information System (BLIS) και Lane-Keeping System για την παρακολούθηση του τυφλού σημείου οδηγού, ανιχνεύοντας οχήματα που πλησιάζουν από το πλάι σε αυτοκινητόδρομους με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας. To σύστημα εφαρμόζει διορθωτική κίνηση στο τιμόνι για να προειδοποιήσει τον οδηγό και να τον αποτρέψει να αλλάξει λωρίδα. 


Η νέα λειτουργία Local Hazard Information που υποστηρίζεται από το ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect ενημερώνει τους οδηγούς για επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο, ακόμα και αν αυτές δεν είναι ορατές εξαιτίας της ύπαρξης στροφών ή παρουσίας άλλων οχημάτων. Το Kuga για πρώτη φορά διαθέτει τη λειτουργία Intersection Assist . Η τελευταία μπορεί αυτόματα να ενεργοποιεί τα φρένα του αυτοκινήτου για να περιορίζει ή να μετριάζει τις επιπτώσεις των ατυχημάτων, εάν ανιχνευτεί κίνδυνος επικείμενης σύγκρουσης σε μία διασταύρωση.

Η τεχνολογία Pedestrian και Cyclist Detection προειδοποιεί τους οδηγούς για πεζούς και δικυκλιστές που ετοιμάζονται να βγουν στο δρόμο μπροστά από το όχημα. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να μειώνει τη σφοδρότητα μερικών εμπρόσθιων συγκρούσεων με εμπλοκή οχημάτων και πεζών ή να βοηθά τους οδηγούς να αποφύγουν τελείως τη σύγκρουση.   

Το Adaptive Cruise Control (ACC) με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring βοηθά στη διατήρηση μιας απόστασης ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Το Stop & Go που διατίθεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο επιτρέπει στο σύστημα ACC να σταματά τελείως το όχημα σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας, χρησιμοποιώντας μέχρι και το 50% της συνολικής δύναμης της πέδησης, αλλά και να το εκκινεί αυτόματα, εάν η στάση διαρκεί λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Για στάσεις μεγαλύτερες των 3 δευτερολέπτων, ο οδηγός μπορεί να πιέσει ένα διακόπτη στο τιμόνι ή να πατήσει ελαφρώς το γκάζι. 


Όταν είναι ενεργοποιημένο το ACC, η τεχνολογία Lane Centring παρακολουθεί τις διαγραμμίσεις του οδοστρώματος και μπορεί να εφαρμόσει ελαφριά αλλά αισθητή ροπή στο τιμόνι, ώστε το όχημα να διατηρηθεί στο κέντρο της λωρίδας. Σχεδιασμένο για να υποστηρίζει τους οδηγούς σε ταχύτητες έως 200 km/h, η τεχνολογία θα προσφέρει οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις, εάν διαπιστώσει αδιαφορία από τον οδηγό. Το Kuga είναι το πρώτο SUV της Ford στην Ευρώπη που προσφέρει Head-up display (HUD), που βοηθά τους οδηγούς να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο δρόμο, προβάλλοντας χρήσιμες πληροφορίες στο οπτικό πεδίο τους.


Το Cross Traffic Alert προειδοποιεί τους οδηγούς που εξέρχονται με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης για πιθανή διέλευση άλλων οχημάτων στο πίσω τμήμα, ενώ εμπρός και πίσω ευρυγώνιες κάμερες που προφέρουν θέαση 180 μοιρών μπροστά και πίσω. 
Το Active Park Assist διευκολύνει το παρκάρισμα με πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς σε κάθετους και παράλληλους χώρους στάθμευσης, πιέζοντας απλά ένα διακόπτη. 
Το Evasive Steering Assist, που είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί σε πόλη και αυτοκινητόδρομο χρησιμοποιώντας ραντάρ και μία κάμερα για την ανίχνευση αργά κινούμενων ή σταματημένων οχημάτων στην εμπρόσθια πορεία. Το 
Το Wrong Way Alert, που χρησιμοποιεί κάμερα τοποθετημένη στο παρμπρίζ και πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου για να προειδοποιεί τους οδηγούς με οπτικά ή ηχητικά σήματα όταν παραβιαστούν οι δύο πινακίδες μονόδρομης εισόδου σε αυτοκινητόδρομο. 
Εάν συμβεί κάποιο ατύχημα, η νέα τεχνολογία Post-Collision Braking βοηθά στη μείωση των επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης δευτερεύουσας σύγκρουσης εφαρμόζοντας αυτόματα μέτρια πίεση πέδησης, εάν ανιχνευτεί περιστατικό αρχικής σύγκρουσης. Η επιβράδυνση του οχήματος μπορεί να περιορίσει τους τραυματισμούς των επιβατών και τις ζημιές στο όχημα.

Το νέο Ford Kuga έχει αποσπάσει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πιο πρόσφατες δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top