Η Mercedes γιορτάζει τα 50 εκατομμύρια επιβατικά οχήματα της

Μέχρι το 2022 θα δούμε έξι νέα μοντέλα EQ

Mercedes 50 εκατομμύρια επιβατικά οχήματα

Μία επέτειος που σηματοδοτεί και μία πρεμιέρα στη Mercedes-Benz: η πρώτη νέα Mercedes Maybach S-Class που κατασκευάστηκε στο Factory 56 είναι το 50-εκατομμυριοστό επιβατικό αυτοκίνητο της Mercedes-Benz που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του δικτύου εργοστασίων της παγκοσμίως. Συνολικά 50 εκατομμύρια οχήματα της Mercedes-Benz και της smart έχουν παραχθεί τα τελευταία 75 χρόνια  με την υψηλότερη ακρίβεια και τη γνωστή σε όλους κορυφαία ποιότητα. Αυτό οφείλεται στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της μάρκας που αποτελείται από εργοστάσια αυτοκινήτων που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και το καθιστούν ευέλικτο, ψηφιακό, αποδοτικό και βιώσιμο.

Επιπλέον, με δομές και διαδικασίες που παρέχουν τη μέγιστη ευελιξία, το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής είναι ιδανικά οργανωμένο. Η δυνατότητα να δίνεται «ανάσα», με τη μεταφορά της παραγωγικής ικανότητας μεταξύ των εργοστασίων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς, αποτελεί καθοριστικό πλεονέκτημα. Εκτός αυτού, οχήματα με διαφορετικούς τύπους κίνησης βγαίνουν από την ίδια γραμμή παραγωγής, ενώ οι μέθοδοι παραγωγής και οι διαδικασίες εξελίσσονται και ψηφιοποιούνται διαρκώς. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνονται συνέργειες, χαμηλότερο κόστος και παράλληλα ενισχύεται μεταξύ άλλων η αποδοτικότητα και η παραγωγικότητα εντός του δικτύου παραγωγής.

Μέχρι το 2022, συνολικά έξι νέα μοντέλα EQ θα βγαίνουν από τις τρέχουσες γραμμές παραγωγής, με αποτέλεσμα το υπάρχον παγκόσμιο δίκτυο της Mercedes-Benz να συμβάλλει αποφασιστικά στους φιλόδοξους στόχους αειφορίας που έχει θέσει η εταιρεία. Οι μπαταρίες για τα ηλεκτρικά οχήματα Mercedes-EQ παρέχονται από ένα παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μπαταριών με εγκαταστάσεις σε τρεις ηπείρους. Η τοπική παραγωγή μπαταριών αποτελεί βασικό παράγοντα επιτυχίας για την ηλεκτρική «επίθεση» της Mercedes-Benz. Επιπλέον, από το 2022 η παραγωγή σε όλα τα εργοστάσια της Mercedes-Benz AG παγκοσμίως θα έχει ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα (περισσότερες πληροφορίες: https://media.mercedes-benz.com/article/c11e72b6-44b6-46c2-8733-a53bdf6eed1f).

Όπως είπαμε το 50-εκατομμυριοστό όχημα είναι το πρώτο νέο Mercedes Maybach S-Class που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Mercedes-Benz στο Sindelfingen της Γερμανίας. Τόσο αυτή η πολυτελής λιμουζίνα, όσο και η S-Class Sedan (μαζί με την έκδοση Long), όπως και η EQS, η παραγωγή της οποίας θα αρχίσει σύντομα, παράγονται στο Factory 56. Αυτό το εργοστάσιο υψηλής τεχνολογίας άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2020 στις εγκαταστάσεις του Sindelfingen και αποτελεί το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων της Mercedes-Benz. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top