Ήρθε το νέο Citroën C4 C-Cross-Κινητήρες και τιμές 

Με υψηλή τεχνολογία και ηλεκτρική έκδοση 

Citroën C4 C-Cross τιμές Ελλάδα

Το νέο Citroën C4 C-Cross είναι εδώ, έτοιμο να κατακτήσει την αγορά, με SUV και crossover χαρακτηριστικά , coupe σχεδιάση και εντυπωσιακούς χώρους. Έχει άλλωστε όλα τα προσόντα καθώς διαθέτει σύγχρονους κινητήρες βενζίνης ,πετρελαίου αλλά και ηλεκτρική έκδοση.Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος 15,6 cm, οι κοντοί πρόβολοι και τα πλαστικά προστατευτικά Airbumps τα οποία βρίσκονται περιμετρικά του αμαξώματος τονίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα. 


Εξωτερικά το αυτοκίνητο αν και σταματημένο, μοιάζει να...κινείται. Μπροστά ξεχωρίζουν τα φώτα ημέρας σε σχήμα «V», τα οποία ενσωματώνουν  τα νέα αισθητικά πρότυπα της Citroën. Αποτελούν μια φυσική εξέλιξη του φωτιστικού αποτυπώματος της Citroën μετα  διπλά φωτιστικά σώματα και χρωμιωμένο σήμα το οποίο εκτείνεται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου. Τα φώτα ημέρας και πορείας είναι στην κορυφή και οι προβολείς στο κάτω μέρος, επισημαίνοντας την τεχνολογία φωτισμού 100% LED «Citroën LED Vision».Η ελαφρώς κεκλιμένη οροφή με τα τρία πλευρικά παράθυρα, παραπέμπουν στο εμβληματικό Citroën GS.

Την ίδια στιγμή εντυπωσιάζουν και οι τροχοί μεγάλης διαμέτρου(690 mm) . Με μήκος 4.360 mm, πλάτος 1.800 mm και ύψος 1.525 mm ενώ το μεταξόνιο είναι 2.670 mm σε προδιαθέτει γαι τους άνετους χώρους. Στο πορτμπαγκάζ με το διπλό πάτωμα υπάρχουν διαθέσιμα 380 λίτρα, τιμή η οποία μπορεί να αυξηθεί έως και τα 1.250 λίτρα αν αναδιπλώσετε τα πίσω καθίσματα.


Το εσωτερικό διαθέτει εξίσου εντυπωσιακή σχεδίαση, με το ταμπλό να είναι κατασκευασμένο από ποιοτικότατα υλικά. Μπροστά από τον οδηγό κυριαρχούν οι δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες αφής. Μιλάμε για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την  κεντρική οθόνη με  διαστάσεις 10 ιντσών η οποία δέχεται και φωνητικές εντολές. Υπάρχει πλήρης συνδεσιμότητα και  ασύρματη φόρτιση για τα smartphones .Το ConnectPlay με τη λειτουργία Mirror Screen είναι συμβατή με  Android Auto και  Apple CarPlay, που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε εφαρμογές από το smartphone σας στην οθόνη αφής του αυτοκινήτου με πλήρη ασφάλεια.

Το νέο C4 C-Cross διαθέτει τέσσερις υποδοχές USB που επιτρέπουν στους επιβάτες να επαναφορτίζουν ταυτόχρονα το smartphone τους . Εντυπωσιάζει το ConnectedCAM Citroën, το οποίο είναι ένα ανεξάρτητο σύστημα κάμερας ενσωματωμένο στο κάτω μέρος του εσωτερικού καθρέπτη. Χρησιμοποιεί τεχνολογία Full HD και GPS. Με αυτή την κάμερα, μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία ή βίντεο της εξωτερικής σκηνής μπροστά από το όχημά σας, με τα αντίστοιχα δεδομένα να αποθηκεύονται στην ενσωματωμένη κάρτα μνήμης 16 GB. Με την σύνδεση WiFi, τα δεδομένα που καταγράφονται από την κάμερα έχουν την δυνατότητα μεταφοράς σε smartphone για κοινή χρήση μέσω e-mail ή κοινωνικών δικτύων. Το ConnectedCAM Citroën καταγράφει συνέχεια τον δρόμο μπροστά από το παρμπρίζ και αποθηκεύει αυτόματα την εικόνα σε περίπτωση ατυχήματος.Στα hi tech στοιχεία ανήκει και το έγχρωμο head-up display. 


Citroen όμως σημαίνει και άνεση με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας την  Citroën Advanced Comfort η οποία περιλαμβάνει ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions, καθίσματα-πολυθρόνες  Advanced Comfort και εξαιρετική  ηχομόνωση.Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 20 τεχνολογίες που κάνουν ιδαίτερα εύκολη και ασφαλή την ζωή του. Ανάμεσα τους είναι και το Highway Driver Assist το οποίο είναι ένα  ημι-αυτόνομο σύστημα  οδήγησης επιπέδου 2.


Όσον αφορά τους κινητήρες .Στην βασική έκδοση υπάρχει ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.2 PureTech  με 100 ίππους/205 Nm σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Ακολουθεί ή έκδοση με τους  130 ίππους /230 Nm με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο  και η πιο ισχυρή έκδοση με τους 155 ίππους /240 Nm  με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων). 


Η diesel 1.5 BlueHdi διατίθεται με δύο εκδόσεις ιπποδύναμης με 110 ίππους /250 Nm με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και με 130 ίππους /300 Nm με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.


Το νέο είναι ότι υπάρχει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Ë-C4 C-Cross με μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 50KWh. Η εγγύηση της είναι  για 8 χρόνια ή 160.000 χλμ . Η απόδοση είναι 136 ίπποι  με ροπή 260-300Nm και αυτονομία 350 χλμ. σύμφωνα με τις μετρήσεις WLTP.Η επιτάχυνση από 0 έως τα 100 km/h είναι 9,7 δευτερόλεπτα στο πρόγραμμα Sport με την  τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ/ώρα. 

Το νέο C4 C-Cross διαθέτει ένα κομψότατο μοχλό για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων .  Στ η θέση  «M» ενεργοποιείται η χειροκίνητη λειτουργία, ενώ υπάρχει και η θέση «B» για ενεργοποίηση της λειτουργίας ανάκτησης ενέργειας στην ηλεκτρική έκδοση. Η κονσόλα ενσωματώνει επίσης το ηλεκτρικό χειρόφρενο και τον επιλογέα των προγραμμάτων οδήγησης, όπου οι επιλογές είναι: Eco, Normal και Sport.


Ενδιαφέρουσες είναι οι τιμές του νέου  μοντέλου που ακολουθούν :
C4 C-Cross 1.2 PureTech 100 PS: 17.950 ευρώ
C4 C-Cross 1.2 PureTech 130 PS: 21.250 ευρώ
C4 C-Cross 1.2 PureTech 130 PS EAT8: 23.650 ευρώ
C4 C-Cross 1.2 PureTech 155 PS EAT8: 28.400 ευρώ
C4 C-Cross 1.5 BlueHDi 110 PS: 20.200 ευρώ
C4 C-Cross 1.5 BlueHDi 130 PS: 25.200 ευρώ
e-C4 C-Cross: 28.348 ευρώ (μετά την επιδότηση)

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top