Η Nissan στην μάχη ενάντια στον COVID-19 

Χορηγεί δωρεάν τεχνολογία

Nissan COVID-19 δωρεάν τεχνολογία

Η Nissan χορηγεί την  άδεια χρήσης της  συγκεκριμένης τεχνολογίας χαμηλού κόστους,  σύμφωνα με τους όρους της Διακήρυξης Ανοικτής Πρόσβασης IP κατά του COVID-19, με την οποία η εταιρεία συντάχθηκε τον Μάιο. Υπογράφοντας τη δήλωση, η Nissan συμφώνησε να μην ζητήσει αποζημίωση ούτε να διεκδικήσει κανένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, μοντέλο χρησιμότητας, σχέδιο ή πνευματικά δικαιώματα, έναντι οποιωνδήποτε δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην καταπολέμηση της πανδημίας. 

Οι άδειες προορίζονται για πολλαπλά προϊόντα που αναπτύσσονται από την Chino Corp. και την Seiko NPC Corp. Η Chino χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Nissan για την ανάπτυξη, κατασκευή και πώληση συσκευών μέτρησης θερμοκρασίας σώματος με ανέπαφο τρόπο, που μπορούν να ανιχνεύσουν γρήγορα τις υψηλές θερμοκρασίες στην επιφάνεια του σώματος. Οι συγκεκριμένες συσκευές μέτρησης χρησιμοποιούνται σε εγκαταστάσεις όπως σχολεία, αεροδρόμια και ιατρικές δομές,  για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19. 


Ο αισθητήρας ανέπαφης μέτρησης θερμοκρασίας της Nissan,  ανιχνεύει τις υπέρυθρες ακτίνες από ένα αντικείμενο ή περιοχή. Μπορεί να εμφανίσει εικόνες, όπως κατανομές θερμοκρασίας, με ανάλυση περίπου 2000 pixel και μπορεί να κατασκευαστεί με σημαντικά χαμηλότερο κόστος από τους αισθητήρες που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας συμβατικές τεχνολογίες. 

Στην Ελλάδα, με τις εκθέσεις και τα συνεργεία της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.  να είναι ανοικτά, η εταιρεία θα συνεχίσει με συνέπεια και υπευθυνότητα να εφαρμόζει πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων κρατικών φορέων και την σχετική νομοθεσία, προκειμένου να διασφαλιστεί το αγαθό της δημόσιας υγείας. Επιπλέον, με ένα “πακέτο” οδηγιών και συστάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την Nissan Europe, η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, πλαισιώνει με άριστο τρόπο το “πλέγμα” ασφαλείας για το σύνολο των εργαζομένων, των πελατών και των συνεργατών της, σε όλη την Ελλάδα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top