Η CUPRA δείχνει την αγωνιστική πλευρά στις επίσημες δοκιμές του Extreme Ε

Οδήγηση στα όρια 

CUPRA  Extreme Ε δοκιμές

Η CUPRA συνεχίζει την προετοιμασία  για το πρωτάθλημα Extreme E, την νέα διoργάνωση off-road με ηλεκτρικά SUV που το 2021 θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο σε ένα ταξίδι πέντε αγώνων, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα αυτή με σκοπό την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, της βιωσιμότητας και της ισότητας. Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων τεχνικών δοκιμών στην πίστα του Oschersleben (Γερμανία), η ομάδα της ABT CUPRA συμμετείχε στις επίσημες δοκιμές του Extreme E, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην πίστα MotorLand Aragón στην Ισπανία.

Οι δοκιμές διεξήχθησαν σε δύο τύπους επιφάνειας: για να δοκιμαστεί η μέγιστη ισχύς του ηλεκτρικού κινητήρα οι ομάδες ολοκλήρωσαν γρήγορους γύρους στην πίστα ταχύτητας, ενώ για να εξασφαλιστεί η αντοχή και η οδηγική ικανότητα του οχήματος, τα αυτοκίνητα αντιμετώπισαν μια πραγματική κατάσταση αγώνα στην πίστα εκτός δρόμου.

Ο e-ambassador της CUPRA Mattias Ekström και η νέα οδηγός της ομάδας Claudia Hürtgen από την Γερμανία, εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την ηλεκτρική ισχύ των 400 kW του e-CUPRA ABT XE1 για να δοκιμάσουν τα όριά του πριν από την έναρξη της σεζόν, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Μάρτιο στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αυτής δοκιμής, ο Πρωταθλητης Rally Cross και ρώσει την ομάδα οδηγών και μηχανικών της, οι οποίοι από τον Μάρτιο του 2021 θα αγωνιστούν σε πέντε περιοχές του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων της Αρκτικής, της ερήμου, της ζούγκλας, των παγετώνων και των ωκεανών που έχουν καταστραφεί ή επηρεαστεί από την αλλαγή του κλίματος.

Η μορφή των αγώνων περιλαμβάνει δύο διαγωνιστικές ημέρες, με μία ημέρα προκριματικών και μια άλλη όπου ο τελικός νικητής θα αποφασιστεί μεταξύ τεσσάρων ομάδων. Κάθε αγώνας αποτελείται από δύο γύρους: στον έναν το αυτοκίνητο οδηγείται από τη γυναίκα οδηγό της ομάδας και στον άλλο από τον άνδρα. Τα αποτελέσματα για κάθε αγώνα θα εξαρτηθούν από την τελική τους θέση και όχι από το χρόνο τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top