Το νέο Opel Vivaro-e αναδείχτηκε Διεθνές Van της Χρονιάς 2021

Ποια είναι η αυτονομία του  

Opel Vivaro-e Διεθνές Van της Χρονιάς 2021

Το νέο Opel Vivaro-e απέσπασε τον τίτλο ‘International Van of the Year 2021’ (IVOTY). Το αμιγώς ηλεκτρικό van του Γερμανού κατασκευαστή επιλέχθηκε από μία έγκριτη κριτική επιτροπή με μέλη 24 συντάκτες και εκδότες ανεξάρτητων περιοδικών του Ειδικού τύπου για τα επαγγελματικά οχήματα (LCV).

Διαθέσιμο σε τρία μήκη και σε πολλές εκδόσεις αμαξώματος, το αμιγώς ηλεκτρικό Vivaro-e επιτρέπει στους επαγγελματίες να επωφελούνται από μετακινήσεις μηδενικών ρύπων  χωρίς συμβιβασμούς – ξεπερνώντας και το λεγόμενο “last mile”. Οι αγοραστές του Vivaro-e μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μεγέθη μπαταρίας ιόντων λιθίου, ανάλογα με τις ανάγκες τους: με ισχύ 75 kWh για  αυτονομία έως 330 km, ή για πιο ήπια χρήση σε καθημερινή βάση, με 50 kWh για αυτονομία έως 230 km, σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP1 και στις δύο περιπτώσεις.


Βασισμένο στην πλατφόρμα EMP2 του Ομίλου PSA, το Vivaro-e προσφέρει μία εξαιρετικά πλούσια γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού – κάτι το οποίο αναγνώρισε η κριτική επιτροπή IVOTY. Εκτός από το σύστημα head-up display, το Vivaro-e διαθέτει υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (lane keep assist), βελτιωμένη αναγνώριση οδικών σημάτων (extended traffic sign recognition), ανίχνευση κόπωσης οδηγού (drowsiness alert), προειδοποίηση επικείμενης εμπρόσθιας σύγκρουσης (forward collision warning) και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (emergency braking).

Η Opel είχε ήδη κερδίσει τον τίτλο International Van of the Year τρεις φορές στο παρελθόν, με το Astra Van το 1999, με την πρώτη γενιά Vivaro το 2002 και με το Combo το 2019.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top