Έρχεται στην Ελλάδα το πιο δυνατό Golf όλων των εποχών

Με 320 άλογα βάζει "φωτιά" στην άσφαλτο

VW Golf R  Ελλάδα

Θέλετε συγκινήσεις και ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης ; Το νέο Golf R σας τις προσφέρει με ισχύ 320 ίππων και ροπή 420 Nm, που αποδίδει  ο εξελιγμένος TSI των 1.984 κ.εκ. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα ή και πιο ψηλά, στα 270 χλμ./ώρα, εφόσον διαθέτει το προαιρετικό πακέτο R-Performance.


Το Golf R διαθέτει νέα, προηγμένη τετρακίνηση με σύστημα ελέγχου κατανομής ροπής στον πίσω άξονα, γνωστή ως 4MOTION με R-Performance Torque Vectoring. Η θηριώδης ισχύς δεν κατανέμεται μόνο μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα, αλλά και ανεξάρτητα, μεταξύ των δύο πίσω τροχών. Σε παγκόσμια πρώτη, η τετρακίνηση του Golf R συνεργάζεται μέσω του Vehicle Dynamics Manager (VDM) με άλλες παραμέτρους του κινητήριου συστήματος, όπως το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό (XDS) και ο δυναμικός έλεγχος πλαισίου (DCC).

Αποτέλεσμα: το νέο Golf R - το οποίο είναι εξοπλισμένο στάνταρ με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων (DSG) - είναι έως και 17 δευτερόλεπτα γρηγορότερο στο γύρο του Nürburgring από τον προκάτοχό του.Όταν το νέο Golf R βρεθεί μακριά από δημόσιους δρόμους, το προφίλ Drift ανοίγει ένα εντελώς νέο επίπεδο δυναμικής οδήγησης, με τις παράμετρους για τον έλεγχο του ESC (αλλαγή σε ESC Sport) και την κατανομή ισχύος μέσω του συστήματος τετρακίνησης να επιτρέπουν στο Golf R να ολισθήσει ελεγχόμενα, κάνοντας την εμπειρία πίσω από το τιμόνι ακόμη πιο διασκεδαστική.


Το νέο Golf R αναμένεται στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ανακοινώνονται από την Kosmocar-Volkswagen λίγο πριν την έναρξη των πωλήσεων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top