To "κόλπο" της Nissan που κάνει τα αυτοκίνητα πιο αθόρυβα

Για χαλαρές και ήσυχες βόλτες 

Nissan αθόρυβα αυτοκίνητα

Η τεχνολογία ηχομόνωσης, γνωστή ως ακουστικό μετα-υλικό, κατέκτησε το βραβείο “Best of What's New” για το 2020 στην κατηγορία αυτοκινήτων.Η δομή του νέου υλικού είναι απλή. Ένας συνδυασμός δομής πλέγματος και πλαστικής μεμβράνης ελέγχει τις δονήσεις  του αέρα για να περιορίσει του θορύβους στη μεγάλη μπάντα συχνοτήτων (500-1200 hertz), όπως αυτούς που προέρχονται από τον δρόμο και τον κινητήρα. 

Το νέο ακουστικό μετα-υλικό της Nissan ζυγίζει περίπου το ένα τέταρτο αυτών των υλικών, ενώ παράλληλα παρέχει τον ίδιο βαθμό ηχομόνωσης.Λόγω της απλής δομής του, η ανταγωνιστικότητα κόστους του υλικού σε σχέση με τη μαζική παραγωγή είναι σχεδόν η ίδια ή, ενδεχομένως, και  καλύτερη από τα τρέχοντα υλικά. Ως εκ τούτου, το υλικό μπορεί επίσης να τοποθετηθεί σε οχήματα όπου η χρήση ηχομονωτικών υλικών είναι επί του παρόντος περιορισμένη, λόγω κόστους ή βάρους.

Το υλικό αυτό αντιπροσωπεύει μια σημαντική ανακάλυψη από τους μηχανικούς της Nissan στην προσπάθειά τους να προσφέρουν σε οδηγό και επιβάτες  μια χαλαρή, ήσυχη καμπίνα, μειώνοντας παράλληλα το βάρος του οχήματος και βελτιώνοντας την άνεση στις μεγάλες διαδρομές.


To Popular Science ιδρύθηκε το 1872 και είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο αξιόπιστα επιστημονικά περιοδικά των ΗΠΑ, αναφέροντας πρωτοποριακές καινοτομίες και ανακαλύψεις. Τα βραβεία “Best of What’s New “ αναγνωρίζουν πρωτοποριακά προϊόντα και τεχνολογίες που αντιπροσωπεύουν σημαντικές εξελίξεις στις κατηγορίες τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top