Η Hyundai Motorsport Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών WRC

Για δεύτερη συνεχή χρονιά

Hyundai Motorsport Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών WRC

Η Hyundai Motorsport κατέκτησε τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο των κατασκευαστών του FIA World Rally Championship (WRC) μετά το διπλό βάθρο που κατέκτησε στο Rally Monza, τον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Ο Ott Tänak ολοκλήρωσε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο κατακτώντας τη δεύτερη θέση, με τον Dani Sordo να βρίσκεται στην τρίτη θέση.Σε ένα από τα πιο απαιτητικά και απολαυστικά ράλι της σεζόν, με βροχερές και συχνά χειμερινές συνθήκες να κυριαρχούν στις ειδικές διαδρομές, η Hyundai Motorsport εξασφάλισε 33 πόντους κατακτώντας τον δεύτερο τίτλο της με διαφορά πέντε πόντων.

Ο Tänak και ο συνοδηγός του Martin Järveoja κατέκτησαν τη δεύτερη θέση ανταλλάσσοντας θέσεις με τους Sordo και Carlos del Barrio. Αν και κανένα πλήρωμα δεν πίεζε για θέσεις, συνέχισαν να ανταλλάσσουν θέσεις μέχρι το Power Stage με τους Εσθονούς να περνούν λίγο μπροστά από τους Ισπανούς συμπαίκτες τους.Ο Thierry Neuville και ο συνοδηγός του Nicolas Gilsoul αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από το ράλι την πρώτη ημέρα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και δεν συνέχισαν. Δεν ήταν ιδανικές συνθήκες για την ολοκλήρωση της σεζόν του Βελγικού πληρώματος, το οποίο άνοιξε τη σεζόν του 2020 με νίκη στο Μόντε Κάρλο τον Ιανουάριο.

Κατά τη διάρκεια της επιβεβλημένης περιόδου lockdown, καθώς παγκοσμίως αντιμετωπίζουμε την πανδημία COVID-19, η ομάδα συνέχισε να εργάζεται ακούραστα βάσει των κανονισμών για τον εντοπισμό και την εφαρμογή σημαντικών τεχνολογικών βελτιώσεων.Όταν η σεζόν ξανάρχισε με το ολοκαίνουριο Ράλι Εσθονίας, ήταν οι Tänak και Järveoja που εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα, οδηγώντας ένα αποτέλεσμα 1-2 με τους συμπαίκτες τους Craig Breen και Paul Nagle. Καλύπτοντας τη διαφορά στο κυνήγι του τίτλου, η αναζωογονημένη Hyundai Motorsport συνέχισε να δείχνει εντυπωσιακό ρυθμό στους διαβόητους σκληρούς χωματόδρομους του Rally Turkey, προσθέτοντας ένα ακόμη διπλό βάθρο στο ενεργητικό της.

Η ομάδα επέδειξε τα διαπιστευτήρια της στη Σαρδηνία παίρνοντας ένα ακόμη 1-2 αποτέλεσμα, με τους Sordo και Del Barrio να σημειώνουν τη δεύτερη νίκη τους για την ομάδα, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία τους. Το αποτέλεσμα ώθησε τη Hyundai Motorsport, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την τελική θριαμβευτική αναμέτρηση στη Μόντσα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top