Το νέα ηλεκτρικά Hyundai θα έχουν αυτονομία 500 χιλιόμετρα

Με αγωνιστικές επιδόσεις 

Hyundai πλατφόρμα E-GMP

Tα ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία θα "πατάνε"στη νέα  πλατφόρμα E-GMP θα παρέχουν αυτονομία 500 χιλιομέτρων με μια πλήρη φόρτιση και θα φορτίζονται έως το 80% εντός 18 λεπτών με χρήση ταχείας φόρτισης. Το νέο, κόμπακτ σύστημα μετάδοσης ηλεκτρικής ισχύος (Power Electric - PE) της E-GMP αποτελείται από έναν ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα, μετάδοση EV και μετατροπέα, που είναι ενσωματωμένα σε ένα δομικό στοιχείο. Εξασφαλίζει ισχυρή απόδοση αυξάνοντας τη μέγιστη ταχύτητα του κινητήρα έως και 70% σε σύγκριση με τους υπάρχοντες κινητήρες. Ο ηλεκτροκινητήρας που περιστρέφεται σε υψηλές ταχύτητες είναι μικρότερος από άλλα σύνολα ανάλογης απόδοσης, κάτι που εξασφαλίζει πλεονεκτήματα σε ότι αφορά τους χώρους και το βάρος. 


Τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων που θα βασίζονται στη E-GMP θα επιταχύνουν 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 3,5 δευτερόλεπτα και θα έχουν τελική ταχύτητα 260 χλμ./ ώρα.Τα χαρακτηριστικά της E-GMP βελτιστοποιούν την ασφάλεια και τα δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά και μεγιστοποιούν τους χώρους στο εσωτερικό. Η διαμόρφωση της πλατφόρμας και η τυποποίησή της επιτρέπουν τη γρήγορη και ευέλικτη ανάπτυξη ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών.Το ενσωματωμένο σύστημα ηλεκτρικής ισχύος περιλαμβάνει την πρώτη παγκοσμίως πολλαπλή ταχυφόρτιση (400V/800V) καθώς και αμφίδρομη λειτουργία μετατροπής ισχύος.

Η E-GMP βασίζεται στην κίνηση στους πίσω τροχούς. Οι πελάτες θα είναι σε θέση να επιλέξουν μεταξύ πισωκίνητων και τετρακίνητων εκδόσεων, με τις τελευταίες να διαθέτουν ένα ακόμα ηλεκτρικό μοτέρ. Μέχρι το 2025 το Hyundai Motor Group σχεδιάζει να παρουσιάσει 23 EV μοντέλα και να πουλήσει 1 εκατομμύριο οχήματα παγκοσμίως. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top