Η νέα BMW S 1000 R αλλάζει επίπεδο 

Που εντοπίζονται οι βελτιώσεις 

BMW S 1000 R 2020

Μία συναρπαστική roadster εμφάνιση σε συνδυασμό με δυναμική συμπεριφορά superbike – αυτή είναι η ουσία της νέας BMW S 1000 R. Βασισμένη σε μεγάλο βαθμό στον κινητήρα και το πλαίσιο της S 1000 RR, η δυναμική roadster προσφέρει την ίδια καινοτόμα τεχνολογία. Η στενή συγγένεια με την "RR" είναι εμφανής από όλες τις οπτικές γωνίες. Με απέριττο εξοπλισμό που περιορίζεται στα απαραίτητα, η νέα S 1000 R προσφέρει εντυπωσιακή  δυναμική απόκριση. Έχοντας μέγιστη ισχύ 165 ίππους με την μέγιστη ροπή των 114 Nm να  διατίθεται στις 9.250 σ.α.λ. 


Ο εν σειρά τετρακύλινδρος κινητήρας βασίζεται σε αυτόν της S 1000 RR και αποδίδει 165 ίππους  στις 11.000 σαλ. Η . Το ωφέλιμο εύρος στροφών έχει αυξηθεί επιτυγχάνοντας ακόμα καλύτερη οδηγική αίσθηση και πολιτισμένη λειτουργία μέσω της ιδιαίτερα γραμμικής καμπύλη ροπής. Διαφορετική είναι η κλιμάκωση του κιβωτίου με μακρύτερη σχέση σε 4η, 5η και 6η ταχύτητα, για μείωση του θορύβου, της κατανάλωσης και των στροφών του κινητήρα, κυρίως σε ταχύτητες ταξιδιού και σε επαρχιακούς δρόμους. Εκτός από έναν πιο μαλακό, αυτορυθμιζόμενο μονόδρομο συμπλέκτη, η νέα S 1000 αποκτά σύστημα engine drag torque control (MSR) για πρώτη φορά, προαιρετικά. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα εμποδίζει το μπλοκάρισμα του πίσω τροχού εάν ο αναβάτης κλείσει απότομα το γκάζι ή κατεβάσει ταχύτητα σε ολισθηρό οδόστρωμα.

Η βελτιστοποιημένη επιτάχυνση σε συνδυασμό με χαμηλό βάρος 199 kg (DIN) και ABS Pro, Dynamic Traction Control (DTC), πλήρη φωτισμό LED και πολλά ακόμα στοιχεία ανήκουν  στον βασικό εξοπλισμό της, η νέα S 1000 R γίνεται και πάλι σημείο αναφοράς στην κατηγορία των δυναμικών roadster.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top