V4 Granturismo: νέος προηγμένος κινητήρας της Ducati για τη νέα Multistrada

Τα διαστήματα συντήρησης έχουν επιμηκυνθεί στα 60.000 χιλιόμετρα 

Ducati Multistrada V4 Granturismo

Η Ducati παρουσιάζει τον ολοκαίνουργιο V4 Granturismo, έναν εξαιρετικά συμπαγή, ελαφρύ και αποδοτικό κινητήρα, που προσφέρει υψηλή ροπή. Αν και ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει κατασκευαστικές ομοιότητες με τον Desmosedici Stradale, έχει εξελιχθεί για να επιμηκύνει τα διαστήματα service στα 60.000 χλμ. Η εμπειρία της Ducati από την ανάπτυξη του Desmodromic system αντικατοπτρίζεται στο νέο χρονισμό των ελατηρίων, ειδικά σχεδιασμένων για τον ολοκαίνουργιο V4 Granturismo.

Το πλάνο συντήρησης του V4 Granturismo προβλέπει αντικατάσταση του λαδιού, έλεγχο του φίλτρου αέρα (κάθε 30.000 χλμ.) και φίλτρου κινητήρα κάθε 15.000 χλμ. (ή 2 χρόνια). Ο έλεγχος και η ενδεχόμενη ρύθμιση του διάκενου των βαλβίδων και η αντικατάσταση των μπουζί προγραμματίζονται κάθε 60.000 χλμ., όσο μιάμιση φορές η περίμετρος της γης! 

Ο V4 Granturismo αποδίδει 170 PS (125 kW) στις 10.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 125 Nm (12,7 χιλιογραμμόμετρα) στις 8.750 σ.α.λ., καλύπτοντας παράλληλα τον αυστηρό κανονισμό εκπομπών Euro 5.  Το κιβώτιο 6 ταχυτήτων έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση όπως αυτή της Multistrada.Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι εξοπλισμένο με έναν περιστροφικό αισθητήρα ταχυτήτων για να λειτουργήσει βέλτιστα μαζί με το σύστημα Ducati Quick Shift (DQS) Up & Down. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top