Δείτε τα χρήματα που επένδυσε η SEAT στο εργοστάσιο μπαταριών στην Ισπανία

Πόσα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα παρουσιάσει η εταιρεία μέχρι το 2021

Seat εργοστάσιο μπαταριών Ισπανία

Η SEAT συνεχίζει να κάνει θετικά βήματα προς τη δέσμευση της για εξηλεκτρισμό. Προσηλωμένη σε αυτόν τον στόχο, η εταιρεία έχει ξεκινήσει να εργάζεται για το μελλοντικό Test Center Energy (TCE), το νέο εργοστάσιο μπαταριών αυτοκινήτων, το οποίο θασυστεγάζεται με το εργοστάσιο της SEAT στο Martorell. Με επένδυση άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ, το νέο κέντρο θα αναπτύσσει και θα δοκιμάζει διάφορα ενεργειακά συστήματα για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα.

Με δυνατότητα δοκιμών που μπορεί να φτάσει τα 1.3MW ταυτόχρονα, η εγκατάσταση αυτή προβλέπεται να γίνει ένα μοναδικό, πρωτοποριακό εργαστήριο ηλεκτρικών μπαταριών στην Ισπανία. Η κατασκευή του TCE περιλαμβάνεται στο επενδυτικό πλάνο των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία.Το μελλοντικό κτίριο, του οποίου η κατασκευή θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021, θα έχει έκταση περίπου 1.500 τετραγωνικών μέτρων και θα περιλαμβάνει διαφορετικούς χώρους δοκιμών για μονάδες κυψελών με τεχνολογία ιόντων λιθίου, μπαταρίες μέσης και υψηλής τάσης καθώς και για διαφορετικούς φορτιστές που χρησιμοποιούνται σε ολόκληρη τη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Υπάρχουν επίσης σχέδια για αρκετούς κλιματικούς θαλάμους που θα επιτρέπουν τη δοκιμή μπαταριών και μονάδων υπό ακραίες θερμικές συνθήκες, προσομοιώνοντας τα διαφορετικά περιβάλλοντα που μπορεί να βρεθεί ένα αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του. Επίσης θα διαθέτει ένα υψηλής τεχνολογίας εργαστήριο ηλεκτρονικών για τη σχεδίαση και τη δημιουργία πρωτοτύπων και interfaces συστημάτων δοκιμών.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ένα εργαστήριο που θα σχεδιαστεί και θα εξοπλιστεί ειδικά για τη διεξαγωγή δοκιμών σε ηλεκτροκίνητα οχήματα, με δυνατότητα ταυτόχρονης δοκιμής έως και έξι αυτοκινήτων. Αυτός ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή διαφόρων δοκιμών που σχετίζονται με την απόδοση του ενεργειακού συστήματος και τη λειτουργική τους ασφάλεια. Για το σκοπό αυτό, συστήματα τεχνητής όρασης θα ενσωματωθούν στα όργανα.

Η SEAT και η CUPRA πρόκειται να λανσάρουν πέντε νέα ηλεκτρικά και plug -in υβριδικά μοντέλα το 2020 και το 2021. Η οικογένεια Leon θα διαθέτει plug-in υβριδικά ηλεκτρικά μοντέλα με την επωνυμία SEAT και CUPRA, κατασκευασμένα στο Martorell. Το SEAT Tarraco θα διαθέτει έκδοση PHEV και το CUPRA Formentor, το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για τη μάρκα CUPRA, θα διαθέτει επίσης στη γκάμα του plug -in υβριδικές ηλεκτρικές εκδόσεις που θα κατασκευάζονται στο Martorell.. Επιπλέον, το CUPRA el -Born θα προστεθεί στο SEAT Mii Electric ως το δεύτερο ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας.Το νέο Test Center Energy παρέχει στην εταιρεία δικό της εργαστήριο για τη δοκιμή των μπαταριών του μέλλοντος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top