Μια Stelvio που δεν "φοβάται" τις πίστες

Με 510 άλογα και τα προηγμένα συστήματα της

Alfa Romeo Stelvio πίστα Stelvio Cup 2020

Η Alfa Romeo Stelvio είχε υποχρέωση να τιμήσει το όνομα, τόσο του κατασκευαστή της, όσο και του θρυλικού περάσματος και τα κατάφερε αποτελώντας το πλέον γρήγορο και με σπορ αίσθηση SUV. Η πλατφόρμα Giorgio, σε συνδυασμό με μια σειρά επιλογών στα μηχανικά μέρη, από την ανάρτηση Alfa LinkTM και το αποκλειστικό drive-by wire σύστημα πέδησης IBS, μέχρι τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, το σύστημα τετρακίνησης Q4 και τον κατασκευασμένο από ανθρακονήματα άξονα μετάδοσης, οδήγησαν σε ένα SUV που δεν φοβάται να αντιμετωπίσει καμία διαδρομή ή ακόμα και πίστα.

Βασιζόμενη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, η Alfa Romeo, διοργάνωσε το Stelvio Cup 2020, όπου η κορυφαία έκδοση του μοντέλου, με το χαρακτηριστικό Quadrifoglio, οδηγήθηκε από 60 πληρώματα σε μια ξεχωριστή οδηγική εμπειρία που περιλάμβανε οδήγηση, τόσο σε πίστα, όσο και στο επαρχιακό δίκτυο της Βόρειας Ιταλίας. Μέσα από μια σειρά δοκιμασιών, τα πληρώματα ανταγωνίστηκαν εκμεταλλευόμενα τόσο την ισχύ του  bi-Turbo V6 κινητήρα των 510 ίππων, αλλά και το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης Q4 που συνεργάζεται με το πίσω ενεργό διαφορικό με λειτουργία torque vectoring. Η κορυφαία ευελιξία του SUV της Alfa Romeo επαληθεύτηκε στη διαδικασία του σλάλομ, αλλά και στο γύρο πίστας, όπου οι Stelvio Quadrifoglio δεν δυσκολεύτηκαν να ακολουθήσουν το ρυθμό των Giulia Quadrifoglio που είχαν το ρόλο των πλοηγών.


Το Stelvio Cup 2020 ολοκληρώθηκε με την κάλυψη διαδρομών σε πιο ήπιους ρυθμούς στους λόφους μεταξύ του Montalcino και της Saturnia στην Τοσκάνη, όπου η Stelvio ξεδίπλωσε τον πολύπλευρο χαρακτήρα της. Οι συμμετέχοντες εκτός από τη χαρά να απολαύσουν τη Stelvio Quadrifoglio,  είχαν επίσης την ευκαιρία και να είναι οι πρώτοι που είδαν μια ειδικά σχεδιασμένη από το Centro Stile Alfa Romeo, Giulia Quadrifoglio, αφιερωμένη στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1 του 1951 Juan Manuel Fangio και στην Alfa Romeo 159 Alfetta.     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top