Το SKODA CITIGOe iV για τους κατοίκους του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης 

Το πρώτο που εντάσσεται στο πρόγραμμα κοινής χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

SKODA CITIGOe iV Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης 

Δημότες και επισκέπτες του Δήμου θα μπορούν με πολύ χαμηλή χρέωση να χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους, φορτίζοντας σε έναν από τους 10 σταθμούς που θα εγκατασταθούν σε κεντρικά σημεία του Δήμου. Ένα ηλεκτρικό SKODA CITIGOe iV είναι το πρώτο αυτοκίνητο που εντάσσεται σε ένα νέο πρόγραμμα κοινής χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων (eCarSharing), που εγκαινιάζει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πρόγραμμα που υλοποιείται στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα στην Ευρώπη. Θα συνδυαστεί με την παράλληλη δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου 10 διπλών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εντός των ορίων του Δήμου, προκειμένου να αναπτυχθούν οι απαιτούμενες υποδομές για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.  


Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Βούλας, όπου έχει εγκατασταθεί και ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Δήμου. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη και άλλων επισήμων. 


Το CITIGOe iV, το πρώτο ηλεκτρικό SKODA ευρείας παραγωγής, είναι ένα τετραθέσιο αυτοκίνητο πόλης που κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, δίχως να εκπέμπει ρύπους στο περιβάλλον. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 36,8 kWh προσφέρει αυτονομία έως 265 χιλιόμετρα κατά τον κύκλο WLTP, που σε συνδυασμό με τις συμπαγείς διαστάσεις καθιστά το CITIGOe iV ιδανικό αυτοκίνητο για τις σύγχρονες αστικές – και όχι μόνο – μετακινήσεις.

Παρά τις μικρές εξωτερικές του διαστάσεις (μήκος μόλις 3.597 χιλιοστά και πλάτος 1.645 χιλιοστά), το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της SKODA προσφέρει γενναιόδωρους χώρους για τέσσερις επιβάτες και 250 λίτρα για τις αποσκευές τους. Το SKODA CITIGOe iV είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς, με προτεινόμενη λιανική τιμή 22.300 ευρώ, η οποία με το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων διαμορφώνεται στα 18.703 ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top