Ήρθε το ανανεωμένο CITROËN C3- Δείτε τις τιμές στην Ελλάδα   

Με απίστευτα ηλεκτρονικά συστήματα 

Citroen C3 ανανεωμένο τιμές

Ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στην Ελλάδα  το νέο Citroen C3 που διαθέτει αναεωμένη εμφάνιση  με νέο αυτό εμπρόσθιο τμήμα, είναι εμπνευσμένο άμεσα από το πρωτότυπο CXPERIENCE και φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Διατίθεται με  97 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς του αμαξώματος,  3 επιλογές για την απόχρωση της οροφής,  3 χρώματα για το διάκοσμο της καμπίνας και  2 νέα σχέδια για τις ζάντες του αυτοκινήτου. 


Για να κάνει η Citroën το best-seller της πιο ελκυστικό και να επιτρέψει στους πελάτες να αισθάνονται πως είναι "στο σπίτι" όταν βρίσκονται πίσω από το τιμόνι, οι σχεδιαστές του Νέου C3 δεν έκαναν κανένα συμβιβασμό στην άνεση, εφαρμόζοντας στο έπακρο το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort.

Στο εσωτερικό του Νέου C3, ο χώρος για τους επιβάτες προσφέρει πλουσιοπάροχα την ηρεμία που χρειάζονται οι μετακινήσεις και τη γαλήνη που έρχεται απευθείας από τον κόσμο του La Maison Citroën (με τον χρωματισμό Techwood) και παραπέμπει σε σκανδιναβική αισθητική σαλονιού. Εκτός από τη βασική επιλογή σε ότι έχει να κάνει με τον διάκοσμο της καμπίνας, το Νέο C3 διατίθεται με 2 νέα προαιρετικά χρώματα εσωτερικού χώρου.
Αν είναι ένα σημείο στο οποίο ξεχωρίζει το νέο Citroën C3, είναι το ξεχωριστό επίπεδο της άνεσης που προσφέρει και είναι χαρακτηριστικό της Μάρκας. Για να φέρει την άνεση σε μια νέα διάσταση, τα ευρύχωρα και γενναιόδωρα καθίσματα του Νέου C3 έχουν σχεδιαστεί εξ αρχής πολύ προσεκτικά.Όπως και στο νέο C5 Aircross SUV και στο C4 Cactus, το Νέο C3 διαθέτει καθίσματα Advanced Comfort: μια καινοτομία 100% Citroën!

Το C3 διαθέτει 12 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, που χρησιμεύουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας:
• ΝΕΟ - FRONT PARKING ASSIST: οι μπροστινοί αισθητήρες παρκαρίσματος, είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για τις μετακινήσεις μέσα σε πολυσύχναστο αστικό περιβάλλον. Το συγκεκριμένο σύστημα, περιλαμβάνει 6 αισθητήρες που με ηχητική ειδοποίηση βοηθούν τον οδηγό στο παρκάρισμα.
• HANDS-FREE ENTRY AND START: με το σύστημα αυτό, ο οδηγός δεν χρειάζεται να βγάλει το κλειδί του αυτοκινήτου από την τσέπη του. Το αυτοκίνητο αναγνωρίζει τον οδηγό του, μόλις εκείνος το προσεγγίσει. 
• ACTIVE SAFETY BRAKE: με το σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης περιορίζεται σημαντικά η πιθανότητα ατυχήματος. Λειτουργεί από τα 5 km/h, για κινητά και ακίνητα αντικείμενα, ενώ αναγνωρίζει και τους πεζούς. Αν ο οδηγός δεν κάνει κάποια ενέργεια μετά την ηχητική ειδοποίηση, το αυτοκίνητο φρενάρει αυτόματα.
• COFFEE BREAK ALERT: το συγκεκριμένο σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό σχετικά με το πότε πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα από την οδήγηση, μετά από δύο ώρες συνεχόμενης κίνησης με ταχύτητα πάνω από 65 km/h.
• DRIVER ATTENTION ALERT: το σύστημα αυτό αξιολογεί την επαγρύπνηση του οδηγού προσδιορίζοντας τις πιθανές αποκλίσεις στην πορεία του αυτοκινήτου σε σχέση με τις οδικές σημάνσεις. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στους μεγάλους δρόμους και με ταχύτητες κίνησης από τα 65 km / h και πάνω.


• ΑUTO HIGH BEAM: το σύστημα αυτό αλλάζει ανάμεσα στα φώτα πορείας και τους προβολείς, αυτόματα - ανάλογα με την κίνηση στο δρόμο και αν κάποιο άλλο όχημα προπορεύεται ή έρχεται από το αντίθετο ρεύμα.
• REVERSING CAMERA με αισθητήρες παρκαρίσματος: η κάμερα οπισθοπορείας ενεργοποιείται στέλνοντας εικόνα στην οθόνη στο κέντρο του ταμπλό. Η εικόνα αυτή, έχει και το σχετικό χρωματισμό, αναλόγως με την απόσταση που φαίνεται σε σχέση από κάποιο εμπόδιο. Είναι το σύστημα που κάνει το παρκάρισμα, ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση.
• HILL-START ASSIST: με τη λειτουργία του συστήματος, η εκκίνηση σε ανωφέρεια γίνεται πιο εύκολη. Το Hill-Start Assist System, αποτρέπει την ακούσια κίνηση του οχήματος προς τα πίσω για δύο δευτερόλεπτα αφού οδηγός πάρει το πόδι του από το φρένο σε ανηφόρα με κλίση μεγαλύτερη του 3%.
• LANE DEPARTURE WARNING: σε ταχύτητες που ξεπερνούν τα 60 km/h, το σύστημα αυτό ειδοποιεί για την αλλαγή κατεύθυνσης και λωρίδας κυκλοφορίας στο δρόμο. Όταν το αυτοκίνητο παρεκκλίνει της λωρίδας του χωρίς ο οδηγός να έχει ενεργοποιήσει το φλας, το σύστημα ενεργοποιεί ηχητική, αλλά και οπτική ειδοποίηση. 


• BLIND SPOT MONITORING SYSTEM: με ένα φωτεινό εικονίδιο στους εξωτερικούς καθρέπτες, το σύστημα αυτό ειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία κάποιου άλλου οχήματος στην “τυφλή” γωνία, πίσω δεξιά και αριστερά.
• SPEED LIMIT RECOGNITION AND RECOMMENDATION: η αναγνώριση ορίων ταχύτητας από το αυτοκίνητο, φτάνει με τη σχετική οπτική ειδοποίηση στον οδηγό. Το σύστημα καταγράφει το όριο και μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως ταχύτητα για το cruise control. Λειτουργεί σε όλο το φάσμα των ταχυτήτων που μπορεί να εμφανίζονται ως όρια ταχύτητας σε κάθε δρόμο, ενώ αναγνωρίζει ακόμα και το σήμα με το οποίο προσδιορίζεται η ταχύτητα.
• CRUISE CONTROL / SPEED LIMITER: η ταχύτητα μπορεί να οριστεί από τον οδηγό για να τη διατηρήσει το cruise control χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να κρατάει πατημένο το πεντάλ του γκαζιού. Παράλληλα, μπορεί να τεθεί και ένα όριο ταχύτητας, το οποίο δεν θα μπορεί να υπερβεί ο οδηγός.


Το νέο C3 εστιάζει στην μοντέρνα αντίληψη περί συνδεσιμότητας, καθώς με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται περαιτέρω η ζωή του οδηγού και των επιβατών του. Με τα Connect Assist (ασφάλεια και βοήθεια), Connect Nav (έξυπνη πλοήγηση) και Connect Play (σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης) δημιουργείται ένα πακέτο υπηρεσιών, που μπαίνει κάτω από την “ομπρέλα” του προγράμματος Citroën Advanced Comfort με στόχο τη διευκόλυνση της καθημερινότητας.


Για την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών, το νέο C3 διαθέτει το Assistance & SOS. Αυτόματη κλήση ή χειροκίνητη, πιέζοντας το πλήκτρο “Assistance”: αν προκύψει ανάγκη, η υπηρεσία αυτή φέρνει σε άμεση επικοινωνία τον οδηγό με ένα εξειδικευμένο τηλεφωνικό 
Το νέο C3 υπογραμμίζει την τεχνολογική του ανωτερότητα με την οθόνη αφής των 7” που υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες. Η οθόνη αφής του Connect Nav ελέγχεται και με φωνητικές εντολές, στις λειτουργίες της πλοήγησης, του τηλεφώνου και του ραδιοφώνου.

Μέσω του TomTom Traffic, υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης για τον κυκλοφοριακό φόρτο των δρόμων σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να μπορεί να βρει ο οδηγός την καλύτερη και πιο ξεκούραστη διαδρομή. Επίσης, τα πρατήρια καυσίμων και τα οργανωμένα parking, οι πληροφορίες για τον καιρό και οι τοπικές αναζητήσεις για σημεία ενδιαφέροντος είναι πληροφορίες που έρχονται στην οθόνη.
Η τεχνολογία Mirror Screen είναι συμβατή με τα Apple CarPlay και Android Auto επιτρέποντας τη σύνδεση με smartphone και την απεικόνιση της οθόνης του, στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου.


Το νέο C3 διαθέτει την τεχνολογία της Citroën που ενισχύει το διαμοιρασμό της πληροφορίας και την ηρεμία του οδηγού: η ConnectedCAM Citroën που είναι ενσωματωμένη στο πίσω μέρος του εσωτερικού καθρέπτη, δίνει τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και videο (έως και 20 δευτερολέπτων) από τις εκάστοτε διαδρομές. Στη συνέχεια, τα αρχεία μπορούν να κοινοποιηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της δωρεάν εφαρμογής ConnectedCAM Citroën  ή να αποθηκευτούν σε σκληρό δίσκο για προσωπική χρήση. Με ευρυγώνιο φακό, full HD λήψη και 2 εκατομμύρια pixels, GPS και 16GB εσωτερικής μνήμης, μπορεί να φανεί χρήσιμη για τον οδηγό καταγράφοντας κάποιο περιστατικό, προσφέροντας αποδείξεις σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος. Σε περίπτωση σύγκρουσης, η καταγραφή της εικόνας γίνεται αυτόματα και μπορεί να κρατήσει 30” πριν και ένα λεπτό μετά τη σύγκρουση.


Έχει αποδοτικούς, τελευταίας γενιάς κινητήρες Euro 6, με εξαιρετικά χαρακτηριστικά οικονομίας καυσίμων και επιδόσεων:
- 3κύλινδρος βενζίνης PureTech 83 (PureTech 83 με S&S και 5ταχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων) και 110 (PureTech110 με S&S και 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων), - ή Diesel BlueHDi 100 (BlueHdi 100 με S&S και 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων). Για ακόμα περισσότερη ευελιξία και ευκολία στην οδήγηση,  είναι επίσης διαθέσιμο και  το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT6 (PureTech 110 με S&S και EAT6). 


Δείτε τις τιμές και τις εκδόσεις αναλυτικά 

Η έναρξη των πωλήσεων του νέου Citroën C3 ξεκίνησε από σήμερα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top