Σε ποιο Nissan ανήκει αυτό το εντυπωσιακό εσωτερικό

Ένα μοντέλο με αγωνιστικές περγαμηνές 

Nissan Z Proto

Πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του  σε μια εικονική εκδήλωση παγκοσμίου εμβέλειας από το Nissan Pavilion στη Yokohama, το πρωτότυπο αυτοκίνητο διαθέτει νέο σχεδιασμό εσωτερικά και εξωτερικά, καθώς και έναν κινητήρα V-6 twin turbo με χειροκίνητο κιβώτιο.Δημιουργημένο με την έμπνευση της ομάδας σχεδιασμού στην Ιαπωνία, το Z Proto διαθέτει ένα νέο, ελκυστικό εξωτερικό σχεδιασμό  με σιλουέτα που επικοινωνεί τον σεβασμό στο αρχικό μοντέλο. Διαθέτει ένα λαμπερό κίτρινο χρώμα πέρλας, σε συνδυασμό με μαύρη οροφή, ως  φόρο τιμής στο δημοφιλές χρώμα τόσο της πρώτης γενιάς Z (S30), όσο και του 300ZX (Z32).

 
Το σχήμα του ρύγχους  και οι κεκλιμένοι προβολείς LED σε σχήμα δακρύων υπενθυμίζουν με τρόπο αμφίσημο το αρχικό Z. Οι διαστάσεις της ορθογώνιας μάσκας είναι παρόμοιες με το τρέχον μοντέλο με την προσθήκη οβάλ πτερυγίων στις γρίλιες, που  προσφέρουν μια ανανεωμένη μοντέρνα εμφάνιση.Ο συνειρμός με το αυθεντικό  Z είναι πιο εντυπωσιακός όταν το Z Proto φαίνεται από το πλάι.

Η γραμμή οροφής ρέει από το ρύγχος προς τα  πίσω, δημιουργώντας  ένα ξεχωριστό προφίλ από το Z πρώτης γενιάς,  του οποίου το πίσω άκρο ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από το ύψος του μπροστινού φτερού, δίνοντας στο Z μια μοναδική στάση. Η μετάβαση της υπογραφής από το πίσω κρύσταλλο στη χαμηλή θέση της πίσω ουράς, δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο  αποτέλεσμα. 


Το πίσω μέρος είναι εμπνευσμένο  από τα πίσω φώτα του 300ZX (Z32), που ερμηνεύονται σχεδιαστικά εκ νέου, πλήρως ανταποκρινόμενα στην σύγχρονη εποχή.  Μέσα σε ένα ορθογώνιο μαύρο τμήμα που διατρέχει το πίσω μέρος και περικλείεται από τις εξωτερικές άκρες, τα πίσω φώτα LED μεταδίδουν μια έντονη λάμψη.Η μικρές “επεμβάσεις” με ανθρακονήματα  στα μαρσπιέ, στο μπροστινό κάτω χείλος και στο τελείωμα του πίσω προφυλακτήρα,  έρχονται για να εξασφαλίσουν τις ευέλικτες επιδόσεις. Οι ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και οι διπλές εξατμίσεις συμπληρώνουν την εντυπωσιακή παρουσία του Z Proto στον δρόμο.  


 Η ομάδα εσωτερικού σχεδιασμού αναζήτησε συμβουλές από θρυλικούς οδηγούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού  για να δώσει στο Z Proto μια ιδανική καμπίνα σπορ αυτοκινήτου, τόσο για τον δρόμο, όσο και για την πίστα. Αυτό γίνεται εμφανές από τον πίνακα οργάνων του  Ζ. Όλες οι ζωτικές πληροφορίες βρίσκονται στην  ψηφιακή οθόνη  των 12,3 ιντσών και είναι διατεταγμένες με τρόπο τέτοιο ώστε να βοηθούν τον οδηγό να τις κατανοήσει με μια ματιά. Πινελιές κίτρινου χρώματος βρίσκονται σε ολόκληρη την καμπίνα, συμπεριλαμβανομένων των ραφών στο ταμπλό. Τα καθίσματα διαθέτουν ειδική κίτρινη πινελιά και μια ιδιαίτερη λωρίδα σχεδιασμού  στο κέντρο που δίνει βάθος.  


Σε κάθε περίπτωση και προς αποφυγή παρανοήσεων,  το Z Proto διαθέτει ισχυρές επιδόσεις. Κάτω από το μεγάλο καπό  υπάρχει ένας ενισχυμένος V6 κινητήρας διπλού turbo, που συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Καθώς πρόκειται για  πρωτότυπο μοντέλο, οι εργασίες για τον συγχρονισμό της ισχύος του βρίσκονται τώρα στην φάση της εξέλιξης, εμπνευσμένες από την  χάρη και τον έλεγχο που ορίζει  το λογότυπο  Z, εδώ και 50 χρόνια. 

Τεχνικά χαρακτηριστικά Z Proto  
Κινητήρας  V-6 twin turbo 
Μετάδοση  Χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων 
Μήκος 4,382 mm 
Πλάτος 1,850 mm 
Ύψος 1,310 mm 
Διαστάσεις ελαστικών  Εμπρός: 255/40R19 Πίσω: 285/35R1

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top