Αυτό είναι το ηλεκτρικό Nissan Ariya-Πότε έρχεται

Ποια είναι η αυτονομία του 

Nissan Ariya

Το Ariya, το πρώτο ηλεκτρικό coupé crossover της Nissan,  προσφέρει πανίσχυρη επιτάχυνση και ομαλή, αθόρυβη λειτουργία, καθώς και ένα εσωτερικό με μια φιλόξενη, πολυτελή ατμόσφαιρα. Κατασκευασμένο σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα EV που έχει αναπτυχθεί από τη Συμμαχία, το Ariya είναι η απόλυτη έκφραση του Nissan Intelligent Mobility, της στρατηγικής της εταιρείας για την περαιτέρω βελτίωση της ελκυστικότητας των οχημάτων της, όπως  και για την επίτευξη του τελικού της στόχου για ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές ρύπων και χωρίς θανατηφόρα ατυχήματα. 

Η ρυθμιζόμενη κεντρική κονσόλα μπορεί να μετακινηθεί για να ταιριάζει στις προσωπικές προτιμήσεις του οδηγού και οι ρυθμίσεις μπορούν να αποθηκευτούν ως μέρος του προφίλ του, για αυτόματη προσαρμογή κατά τη διάρκεια μελλοντικών εξορμήσεων. Η επιφάνεια φιλοξενεί μια νέα μετατόπιση, που ταιριάζει στην παλάμη του χεριού για να ενθαρρύνει μια χαλαρή θέση οδήγησης με απτά χειριστήρια ελέγχου των λειτουργιών οδήγησης, όλα εύκολα προσβάσιμα. 


Το σύστημα απεικόνισης απαρτίζεται μια οθόνη λειτουργιών  12,3 ιντσών και μια κεντρική οθόνη 12,3 ιντσών σε έναν μόνο ορίζοντα. Με την εμφάνιση πολλαπλών όψεων πληροφοριών σε ένα οριζόντιο επίπεδο, οι πληροφορίες μπορούν να αφομοιωθούν γρήγορα χωρίς να αποσπάται ο οδηγός από το δρόμο.

Oι δύο οθόνες είναι προσανατολισμένες σε κυματοειδές σχήμα για να διασφαλιστεί ότι σημαντικές πληροφορίες για το όχημα, όπως οι πληροφορίες μπαταρίας, εμβέλειας και πλοήγησης, είναι εύκολα προσβάσιμες και κυλιόμενες με την αφή. Περαιτέρω πληροφορίες μπορούν να μετακινηθούν μεταξύ των οθονών για προσαρμογή και ιεράρχηση των πληροφοριών που εμφανίζονται ακριβώς πίσω από το τιμόνι για μια απαράμιλλη, προσωποποιημένη εμπειρία. Λέγοντας "Hello Nissan" ή "Hey Nissan", οι επιβάτες μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες για το όχημα και να διαχειριστούν τη διαδρομή του ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης για σημεία ενδιαφέροντος, προφορικά. 


Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι  το Ariya διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα, έγχρωμα heads-up display (σύστημα προβολής οθόνης στο παρμπρίζ) της κατηγορίας. Η προβαλλόμενη οθόνη εμφανίζει παρόμοιες πληροφορίες που βρίσκονται στην οθόνη με τα χειριστήρια, παρέχοντας ευκρινείς πληροφορίες οδήγησης στο οπτικό πεδίο του οδηγού, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του. 

Όλα τα τετρακίνητα μοντέλα του Ariya, με τον δίδυμο ηλεκτρικό κινητήρα θα διαθέτουν την πιο προηγμένη τεχνολογία τετρακίνησης της Nissan, το e-4ORCE. Το “e” στο e-4ORCE σημαίνει το 100% ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της Nissan. Το "4ORCE" αναφέρεται στη φυσική ισχύ και ενέργεια του οχήματος, με το "4" να αντιπροσωπεύει τον έλεγχο όλων των τροχών. Γεννημένο από την πλούσια ιστορία της εταιρείας στην ανάπτυξη αξιομνημόνευτων οχημάτων παντός εδάφους και σπορ αυτοκινήτων, το e-4ORCE είναι ο πνευματικός απόγονος του συστήματος κατανομής ροπής ATTESA E-TS του Nissan GT-R και του έξυπνου συστήματος 4X4 του Nissan Patrol. 


Οι μηχανικοί βελτίωσαν την τεχνολογία ελέγχου ακρίβειας του e-4ORCE και τους δύο ηλεκτρικούς κινητήρες για να προσφέρουν απαράμιλλη άνεση στην οδήγηση. Το βήμα και η “βύθιση” του οχήματος ελαχιστοποιούνται με την προσθήκη αναγεννητικής πέδησης στον πίσω κινητήρα, σε σχέση με το συνηθισμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση στον εμπρός κινητήρα,  που χρησιμοποιείται σήμερα από τυπικά EV και υβριδικά συστήματα. 

Εκτός από τη βελτιστοποίηση της κατανομής ροπής εμπρός και πίσω, το σύστημα εφαρμόζει ανεξάρτητο έλεγχο πέδησης σε καθέναν από τους τέσσερις τροχούς για τη μεγιστοποίηση της πλευρικής δύναμης που δημιουργεί ο καθένας. Αυτό προσφέρει κατευθυντικότητα που ακολουθεί πιστά τις προθέσεις του οδηγού, με ελάχιστες ρυθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης. Το δικίνητο μοντέλο Ariya 63kWh είναι ιδανικό για αυτούς που αναζητούν ποιότητα και στυλ στο επόμενης γενιάς EV τους,  για αστικές και προαστιακές μετακινήσεις. Τα δικίνητα μοντέλα του Ariya 87kWh αποτελούν επέκταση των 63kWh,  με ένα αναβαθμισμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης και πρόσθετη εμβέλεια, για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν σε μεγαλύτερες διαδρομές. 


Το τετρακίνητο μοντέλο Ariya e-4ORCE 63kWh προσφέρει μια ελκυστική ισορροπία ανάμεσα σε επιδόσεις και αξία, στην κατηγορία του. Χωρίς σχεδόν κανένα συμβιβασμό στην εμβέλεια, αυτό το μοντέλο προσφέρει πλούσιες επιδόσεις και καινοτόμες, νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των δίδυμων ηλεκτρικών κινητήρων και της τεχνολογίας ελέγχου e-4ORCE που παρέχουν ισορροπημένη, προβλέψιμη ισχύ και στους τέσσερις τροχούς. Το τετρακίνητο Ariya e-4ORCE 87kWh θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία, σε συνδυασμό με άφθονη ισχύ, χάρη στην τεχνολογία e-4ORCE.

Κορυφαίο στη γκάμα, το Ariya e-4ORCE 87kWh Performance θα επωφεληθεί από υψηλότερη απόδοση ισχύος και θα αποτελέσει την επιτομή του καλύτερου συνδυασμού τεχνολογίας και επιδόσεων. Οι εκδόσεις του Nissan Ariya των 63kWh φέρουν φορτιστή 7,4 kW για οικιακή χρήση, ενώ τα μοντέλα των 87kWh περιλαμβάνουν τριφασικό φορτιστή 22kW, για οικιακή φόρτιση. Το Ariya μπορεί επίσης να υποστηρίξει ταχεία φόρτιση έως 130kW, για ένα μεγάλο ταξίδι χωρίς στρες. Και με εκτιμώμενη εμβέλεια έως και 500 χιλιόμετρα (βάσει συνδυασμένου κύκλου WLTP, εκκρεμεί έγκριση τύπου) το Ariya είναι ο ιδανικός σύντροφος  στις καθημερινές μετακινήσεις και τα μεγάλα ταξίδια. 

Το e-Pedal, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Nissan LEAF, επιτρέπει στον οδηγό να ξεκινήσει, να επιταχύνει και να επιβραδύνει μέχρι την πλήρη στάση, χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ γκαζιού. πιπλέον, το Nissan Ariya είναι εξοπλισμένο με πρόσθετες καινοτόμες λειτουργίες ασφαλείας 360 μοιρών, όπως η χαρακτηριστική υπογραφή του Nissan Safety Shield η οποία περιλαμβάνει τα Intelligent Around View Monitor, Intelligent Forward Collision Warning, Intelligent Emergency Braking και Rear Automatic Emergency Brake.

Όταν υπάρχει προγραμματισμένος προορισμός, το Intelligent Route Planner θα στείλει μια υπενθύμιση όταν έρθει η ώρα της αναχώρησης για να μην υπάρχει απόκλιση στο πρόγραμμα της ημέρας. Κατά την οδήγηση, το σύστημα παρακολουθεί τις οδικές συνθήκες και προτείνει εναλλακτικές διαδρομές, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί ο χρόνος του ταξιδιού. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή NissanConnect στο smartphone, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει τον κλιματισμό στο Ariya του,  ακόμη και πριν εισέλθει στο όχημα. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τις τιμές του Ariya στην Ευρώπη θα κοινοποιηθούν τους επόμενους μήνες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top