To νέο ηλεκτρικό Fiat 500 έκανε το επίσημο ντεμπούτο του

 Φέρνει και πάλι την επανάσταση

Νέο Ηλεκτρικό Fiat 500

Το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στο Palazzo del Quirinale, στη Ρώμη, όπου ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles παρουσιάστηκε στον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, κ. Sergio Mattarella, από τους κ.κ. John Elkann, Πρόεδρο της FCA, Pietro Gorlier, Chief Operating Officer για την περιοχή EMEA της FCA και Olivier Francois, Πρόεδρο της Fiat σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ηγεσία της FCA στη συνέχεια έγινε δεκτή στο Palazzo Chigi όπου παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό 500 στο Ιταλό Πρωθυπουργό , κ. Giuseppe Conte.


Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό 500 σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε στο Τορίνο. Ένα πραγματικό “Made at Fiat” και “Made in Turin” προϊόν. Φέρνει μαζί του μια σειρά ξεχωριστών πρωτοβουλιών, όπως το δίκτυο φόρτισης V2G (Vehicle-to-Grid) που δημιουργήθηκε στο βιομηχανικό συγκρότημα της FCA στο Mirafiori και με την ολοκλήρωση του θα αποτελεί τη μεγαλύτερη εγκατάσταση του είδους στον κόσμο.

 
Στα τέλη του 2021 το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με 700 ηλεκτρικά οχήματα τα οποία θα φορτίζονται και παράλληλα θα συμβάλλουν στη σταθερότητα του δικτύου ηλεκτροδότησης.Όπως στη δεκαετία του 1960 το 500 έφερε την αυτοκίνηση στις μάζες, το νέο ηλεκτρικό 500 φέρνει μια νέα διάσταση στην ηλεκτροκίνηση και στις φιλικές προς το περιβάλλον αστικές μετακινήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top