Οι νέοι κινητήρες της BMW Σειρά 7

Δείτε τις νέες επιδόσεις 

BMW Σειρά  7 νέοι κινητήρες

Από τον Ιούλιο του 2020, νέοι εξακύλινδροι εν σειρά κινητήρες diesel έρχονται να αναδείξουν την υπεροχή και να αυξήσουν την απόδοση πολυάριθμων μοντέλων της BMW Σειράς 7. Οι εξελιγμένες κινητήριες μονάδες υπόσχονται βελτιωμένες επιδόσεις και βελτιστοποιημένη απόδοση. Επιπλέον, διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία με μίζα γεννήτρια 48-volt. Χάρη σε ένα προηγμένο σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων, όλα τα μοντέλα diesel της BMW Σειράς 7 θα συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d. 


Οι κινητήρες diesel της τρέχουσας γενιάς προσφέρονται σε δύο εκδόσεις ισχύος. Το σύνολο που χρησιμοποιείται στα μοντέλα BMW 730d xDrive,), BMW 730Ld ,BMW 730Ld xDrive εντυπωσιάζει με την αυξημένη κατά 15 kW/21 hp ισχύ, συνολική 210 kW/286 hp, ενώ η μέγιστη ροπή έχει αυξηθεί κατά 30 στα 650 Nm, και είναι διαθέσιμη μεταξύ 1.500 και 2.500 σαλ. Η εξαιρετικά άμεση απόκριση είναι αποτέλεσμα της περαιτέρω βελτιωμένης Τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo η οποία βελτιώνει αισθητά την επιτάχυνση των πολυτελών sedan. Για παράδειγμα, η επιτάχυνση 0 - 100 km/h τόσο της BMW 730d όσο και της BMW 730d xDrive έχει βελτιωθεί κατά 0,2 δευτ. στα 5,9 και 5,6 δευτ. αντίστοιχα. Στο αποτέλεσμα αυτό προστίθεται οικονομία καυσίμου έως 0,6 lit / 100 km.


Η νέα γενιά κινητήρων που βρίσκεται κάτω από το καπό των BMW 740d xDrive και BMW 740Ld xDrive προσφέρει αυξημένες επιδόσεις και βελτιωμένα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων. Η μέγιστη ισχύς του νέου, εξακύλινδρου εν σειρά κινητήρα έχει αυξηθεί κατά 15 kW/20 hp και φτάνει τα 250 kW/340 hp. Η μέγιστη ροπή έχει αυξηθεί κατά 20 Nm στα 700 Nm και είναι διαθέσιμη μεταξύ 1.750 και 2.250 σαλ. Ο κινητήρας αυτός συνδυάζει επίσης υπερσυμπίεση δύο σταδίων με την τελευταία έκδοση της τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού Common Rail. Η BMW 740d xDrive επιταχύνει τώρα από 0 στα 100 km/h σε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτερα κατά 0,2 δευτ. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο έχει μειωθεί κατά 0,4 lit./100 km.


Η ήπια υβριδική τεχνολογία στις νέες εκδόσεις του κινητήρα diesel συμβάλλει επιπλέον στην άμεση απόκριση και την καλύτερη απόδοση. Αποτελείται από μία μίζα-γεννήτρια 48-volt που καθιστά πιο αποτελεσματική την ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης, και μία πρόσθετη μπαταρία για αποθήκευση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Η ισχυρή μίζα γεννήτρια μπορεί να χρησιμοποιείται και για μείωση του φορτίου του θερμικού κινητήρα, δημιουργώντας ηλεκτρική ώθηση κατά την επιτάχυνση. Η πρόσθετη ισχύς των 8 kW/11 hp που παράγεται στιγμιαία υποστηρίζει τη δυναμική εκκίνηση και την επιτάχυνση. Εξάλλου, από το Ιούλιο του 2020, η τελευταία έκδοση του Integral Active Steering θα διατίθεται για όλες τις εκδόσεις του πολυτελούς sedan. Επίσης, η γκάμα ειδικού εξοπλισμού εμπλουτίζεται με νέα εξωτερικά χρώματα και υψηλής ποιότητας προτάσεις από την BMW Individual.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top