Όσοι έχετε Citroen και θέλετε να κάνετε service διαβάστε αυτό

Εξυπηρέτηση με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας για τον κορωνοϊό

Citroen After Sales Service κορωνοϊός

Οι υπηρεσίες After Sales της Citroën παραμένουν σε πλήρη λειτουργία παρά την κατάσταση με τον COVID 19, έχοντας σε προτεραιότητα την υγεία των πελατών και των εργαζομένων και σύμφωνα πάντα με τις κυβερνητικές αποφάσεις.Σε αυτό το δύσκολο πλαίσιο, η Citroën καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συντήρηση και επισκευή των επαγγελματικών και επιβατικών αυτοκινήτων ή την παροχή βοήθειας σε περίπτωση βλάβης για τους πελάτες της .Ως πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της υγείας των πελατών και των εργαζομένων. Έτσι πήραν στα συνεργεία όλα τα  μέτρα ασφαλείας, υποχρεωτικά γάντια, απόσταση ασφαλείας μεταξύ ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της αναμονής και κατά τη διάρκεια παραλαβής και παράδοσης των αυτοκινήτων.

Εύρεση Συνεργάτη  – Κλείστε Service Online.Οι υπηρεσίες του δικτύου επίσημων διανομέων και επισκευαστών της Citroen παραμένουν στην διάθεσή σας, και η επικοινωνία γίνεται είτε μέσω τηλεφώνου ή διαδικτυακά μέσω live chat και βίντεο κλήσης με τις εφαρμογές Skype, Messenger, WhatsApp, Viber.

 


Τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία αναφέρονται ως πιστοποιημένες εγκαταστάσεις σύμφωνα με το διάταγμα που εκδόθηκε στις 15 Μαρτίου 2020, συμπληρώνοντας αυτό που εκδόθηκε στις 14 Μαρτίου 2020, σχετικά με τα διάφορα μέτρα που ελήφθησαν για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού COVID-19. Αυτό επιτρέπει σε όλους τους πελάτες της Citroen  να εξασφαλίσουν την αξιόπιστη λειτουργία του οχήματος τους τόσο για τις προσωπικές όσο και τις επαγγελματικές μετακινήσεις.


Ερωτήσεις – Επίσημες απαντήσεις από την Citroën σχετικά με την συντήρηση των αυτοκινήτων.  
Έχω μια μη επείγουσα επισκευή που πρέπει να γίνει στο όχημά μου, πώς μπορώ να αλλάξω το ραντεβού μου;
Μπορείτε να:
– Καλέσετε απευθείας το συνεργείο σας
– Αλλάξτε το ραντεβού σας απευθείας από το online service booking (είτε από το Citroen.gr ή από την εφαρμογή My Citroën)
Τι είδους εργασίες μπορούν να γίνουν στο συνεργείο κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων;
Μπορούμε να κάνουμε όλες τις συνήθεις εργασίες (συντήρησης και επισκευής). Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα δώσουμε προτεραιότητα σε επείγουσες επισκευές.


Τα συνεργεία είναι ανοιχτά για όλους τους πελάτες;
Ναι! Θα φροντίσουμε το όχημά σας, είτε είστε επαγγελματίας είτε ιδιώτης.
Το αυτοκίνητό μου έχει ανάκληση. Πρέπει να το πάω το στο συνεργείο μου;
Ναι! Η ασφάλειά σας είναι η προτεραιότητά μας.
Η οδική βοήθεια εξακολουθεί να λειτουργεί;
Ναι, η οδική βοήθεια λειτουργεί κανονικά 24 ώρες την ημέρα 7 ημέρες την εβδομάδα. Μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210 9461209, ώστε να μεταφερθεί το αυτοκίνητό σας στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top