Ανακοίνωση για την απώλεια του ιδρυτή του ομίλου Σφακιανάκη

Η διαδρομή του Νικόλαου Σφακιανάκη

Suzuki Νικόλαος Σφακιανάκης

Ο Νίκος Σφακιανάκης μια εμβληματική μορφή της αγοράς αυτοκινήτου αλλά και της αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα μας, σε νεαρή ηλικία, ξεκινά την αξιοθαύμαστη επιχειρηματική του δραστηριότητα από το Ηράκλειο Κρήτης όπου ασχολήθηκε με τις χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές. Πολύ σύντομα, ο Νίκος Σφακιανάκης αντιλαμβάνεται ότι τα όνειρά του δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα στην Κρήτη και συνεχίζει την επιχειρηματική του πορεία στην Αθήνα όπου δραστηριοποιείται στον χώρο των μεταφορών και το εμπόριο φορτηγών, λεωφορείων και επιβατικών αυτοκινήτων, βάζοντας έτσι τα θεμέλια για την ίδρυση του σημερινού φερώνυμου Ομίλου Εταιρειών. 

 Έχοντας εδραιωθεί δυναμικά στον χώρο της αυτοκίνησης, το 1967 κατόρθωσε να γίνει ο πρώτος αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων Suzuki στην Ευρώπη για την ελληνική αγορά. Το όνομα του, επίσης, συνδέθηκε άρρηκτα με τον κλάδο λεωφορείων και φορτηγών, μέσω της εκπροσώπησης της Hino Motors στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του ‘70, καθώς και της κατασκευής πλαισίων και παντός είδους αμαξωμάτων λεωφορείων με μηχανικά μέρη της MAN στο εργοστάσιο της Μαγούλας του οποίου ήταν ο ιθύνων νους. 

Δημιούργησε έναν από τους μεγαλύτερους, πλέον δυναμικούς και αναπτυσσόμενους Ομίλους του κλάδου αυτοκινήτου στην Ελλάδα, με ποικίλες δραστηριότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών αυτοκίνησης (όπως εισαγωγή και εμπόριο αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, φορτηγών, λεωφορείων, βιομηχανικών προϊόντων, μακροχρόνιες μισθώσεις και ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ταχυμεταφορές και ασφαλιστικές υπηρεσίες) με διεθνή παρουσία σε 13 χώρες και απασχολώντας σήμερα 1.350 εργαζόμενους. 

Ένας γνήσιος άνθρωπος με παραδοσιακές αρχές, αξίες και ήθος που τον διέκριναν σε όλη του τη ζωή. Απλός και προσιτός, ήταν πάντοτε κοντά σε όλους τους υπαλλήλους και συνεργάτες του. Οραματιστής, αγέρωχος, ατρόμητος και ασυμβίβαστος, όμως πάντοτε δίκαιος και γενναιόδωρος. Θα τον θυμούνται όλοι με αγάπη και σεβασμό, ενώ η μνήμη του πάντοτε θα είναι οδηγός για όλους τους εργαζομένους του στην προσπάθεια ανάπτυξης όλων των εταιρειών του Ομίλου Σφακιανάκη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top