Η φιλοσοφία BMW Efficient Dynamics προσυπογράφει την οικονομία  

Η επόμενη ημέρα  

BMW Efficient Dynamics

Με το λανσάρισμα του τεχνολογικού πακέτου Efficient Dynamics το 2007, το BMW Group δημιούργησε μία φιλοσοφία που παραμένει ασυναγώνιστη στη βιομηχανία αυτοκινήτου μέχρι σήμερα. Στόχος της φιλοσοφίας ήταν η συνεχής μείωση της κατανάλωσης καυσίμου – και κατ’ επέκταση των εκπομπών CO2 – και ταυτόχρονα η σταθερά αυξανόμενη οδηγική απόλαυση. Ως αποτέλεσμα, η στρατηγική BMW Efficient Dynamics είναι τώρα θεμελιώδης κρίκος στην αλυσίδα του DNA όλων των μοντέλων BMW και ένας από τους κύριους λόγος που το BMW Group συμμορφώνεται πλήρως με τους στόχους της Ε.Ε. για τις εκπομπές CO2.

Η φιλοσοφία BMW Efficient Dynamics βελτιστοποιεί συστηματικά κάθε τομέα του οχήματος. Από αεροδυναμικής απόψεως, τα ενεργά flaps ψύξης κινητήρα βρίσκονται τώρα στην τρίτη γενιά τους, ενώ το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο BMW iX3 – που πρόκειται να λανσαριστεί στα τέλη του 2020 – θα εφοδιάζεται με την τελευταία γενιά αεροδυναμικών ζαντών BMW. Η τεχνολογία των νέων ζαντών έχει βελτιωθεί περαιτέρω, με αποτέλεσμα 5% μείωση στο συντελεστή οπισθέλκουσας συγκριτικά με τις ζάντες της συμβατικής BMW X3 και επιπλέον 15% εξοικονόμηση βάρους έναντι του προηγούμενου αεροδυναμικού τύπου ζαντών της BMW. Τέτοια σημαντικά βήματα προόδου έχουν επιτευχθεί χάρη σε μία υψηλή επένδυση στην υποδομή Έρευνας & Εξέλιξης για τον τομέα της αεροδυναμικής τα τελευταία χρόνια. Το πιο αεροδυναμικό μοντέλο, συνολικά, αυτή τη στιγμή είναι η νέα BMW Σειρά 3  Sedan: με Cd μόλις 0,23 κερδίζει επάξια τον τίτλο του ‘καλύτερου στην κατηγορία’.

Η ευφυής σχεδίαση ελαφρού βάρους έχει βελτιώσει περαιτέρω την απόδοση, συμβάλλοντας στη μείωση βάρους των μοντέλων από γενιά σε γενιά, παρά την αύξηση των διαστάσεων και την ενίσχυση της ασφάλειας. Η βελτιστοποίηση δομών και η χρήση των ιδανικών υλικών σε κάθε τμήμα του αυτοκινήτου είναι το ‘κλειδί’ για την επίτευξη των στόχων.  Η ευρεία γκάμα διαθέσιμων συστημάτων κίνησης διαδραματίζει επίσης ουσιαστικό ρόλο στη φιλοσοφία BMW Efficient Dynamics.

Από τους εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης με ηλεκτρικά συστήματα 48V μέχρι τα plug-in υβριδικά και τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα – όλα βασίζονται στην αρχή Efficient Dynamics: ελαχιστοποίηση κατανάλωσης / μεγιστοποίηση επιδόσεων με σταθερή προσήλωση στον πελάτη. Η έλευση της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανές χρήσεις του συστήματος ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης (Brake Energy Regeneration). Αυτή η τεχνολογία έκανε το ντεμπούτο της σε τέσσερις εκδόσεις της BMW 520d το φθινόπωρο του 2019 και θα επεκταθεί στις BMW Σειρά 3, BMW X3 και BMW X4 την άνοιξη του 2020.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top