H SEAT αντιμετωπίζει μια χρονιά προκλήσεων με τον κορωνοϊό

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν επιτρέπουν προβλέψεις

Seat  κορωνοϊός

Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται στη μεγαλύτερη στιγμή μεταμόρφωσης στην ιστορία της και τα επόμενα χρόνια θα είναι αποφασιστικής σημασίας, με βαθιές αλλαγές που θα επηρεάσουν ολόκληρο τον τομέα. Οι πιο επικείμενες προκλήσεις είναι η ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων, οι στόχοι μείωσης των εκπομπών, η νέα κινητικότητα, ο αγώνας κατά της κλιματικής αλλαγής και το δυσμενές μακροοικονομικό σενάριο, καθώς και η σοβαρές επιπτώσεις του COVID-19, που ανάγκασαν τη SEAT να ξεκινήσει ένα προσωρινό σχέδιο προσαρμοσμένης απασχόλησης. 

 Ο Πρόεδρος της SEAT Carsten Isensee, δήλωσε ότι «το 2020 θα εργαστούμε πολύ σκληρά για να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες προκλήσεις που θα επηρεάσουν τις δραστηριότητές μας, όπως η κάμψη στις αγορές και ιδιαίτερα οι επιπτώσεις του COVID-19. Η πανδημία εμποδίζει κάθε αξιόπιστη πρόβλεψη σχετικά με τον αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία και τις επιχειρηματικές επιδόσεις της SEAT το 2020. Στο πλαίσιο αυτό, η εφαρμογή μέτρων για τη διασφάλιση της ρευστότητας θα είναι υψίστης σημασίας κατά τη διάρκεια της κρίσης. Όταν όλο αυτό τελειώσει, η προτεραιότητά μας θα είναι να ξαναρχίσουμε την κανονική παραγωγή και τις  πωλήσεις το συντομότερο δυνατόν».

Προκειμένου να παραμείνει μπροστά στις προκλήσεις του μέλλοντος, η SEAT το 2019 υιοθέτησε στρατηγικές αποφάσεις σχετικά με σημαντικά έργα. Με αυτή την έννοια και στο πλαίσιο της αναθεώρησης της στρατηγικής της των εμπορικών σημάτων, των αγορών και των συστημάτων παραγωγής του Ομίλου Volkswagen, η SEAT αποφάσισε να αναβάλει την είσοδό της στην Κίνα και δεν θα συμμετάσχει στη εκεί μετοχική δομή της JAC Volkswagen, αλλά θα συνεχίσουν να συνεργάζονται μαζί στους τομείς του Σχεδιασμού και R&D. Επιπλέον, η Volkswagen οδηγεί τώρα πλέον την ανάπτυξη της πλατφόρμας Modular Electric Propulsion (MEB) του ομίλου για ηλεκτρικά οχήματα μήκους περίπου 4 μέτρων και η SEAT συνεργάζεται ενεργά σε αυτό το έργο μαζί και με άλλες μάρκες του Ομίλου. 

 Υπάρχουν επίσης και άλλες αβεβαιότητες σε ορισμένες αγορές, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο ή η Αλγερία, οι οποίες μπορούν να παρεμποδίσουν τη δραστηριότητα της εταιρείας. Για παράδειγμα, ακολουθώντας τις ρυθμιστικές αλλαγές που συμφωνήθηκαν στην Αλγερία στα μέσα του 2019, η SEAT σταμάτησε την τοπική συναρμολόγηση οχημάτων, όπως και όλοι οι άλλοι κατασκευαστές στη χώρα. Η SEAT και ο Όμιλος Volkswagen αναλύουν επί του παρόντος τους πιθανούς τρόπους να συνεχίσουν να λειτουργούν στην Αλγερία με τις Αρχές, καθώς διατηρούν τη δέσμευσή τους και το ενδιαφέρον τους για τη χώρα και για ολόκληρη την περιοχή. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top