Δεν μπορείτε να πιστέψετε σε ποια "βασανιστήρια" υποβάλλουν το BMW iNEXT 

Πότε ξεκινά η παραγωγή του

BMW iNEXT Δοκιμασίες παραγωγή

Φτάνοντας σταδιακά στην ‘ωριμότητα’ που απαιτείται από ένα μοντέλο μαζικής παραγωγής, το BMW iNEXT ολοκληρώνει ένα ακόμα κεφάλαιο του προγράμματος δοκιμών, υπό ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες. Οι εντατικές δοκιμές στις παγερές συνθήκες του αρκτικού κύκλου, δίνουν τώρα τη θέση τους σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό στην έρημο Καλαχάρι της Ν. Αφρικής, όπου εκτός από την υπερβολική ζέστη και την ηλιακή ακτινοβολία, η σκόνη και οι διαδρομές μέσα από άμμο, χαλίκια και χώμα αυξάνουν τις προκλήσεις για την τεχνολογική ναυαρχίδα του BMW Group.

Σε αυτή την κυριολεκτικά καυτή φάση της διαδικασίας εξέλιξης, πέρα από τα συστήματα κίνησης και ανάρτησης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου BMW iNEXT που καλούνται να αποδείξουν τη λειτουργική τους ασφάλεια, αντοχή και αξιοπιστία, δοκιμάζονται επίσης το αμάξωμα, το εσωτερικό, η ψηφιακή τεχνολογία και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.


Κατά τη διάρκεια εκτεταμένων θερμών δοκιμών, το όχημα εκτίθεται επαναλαμβανόμενα στη θερμότητα του ήλιου επί ώρες και στη συνέχεια ψύχεται. Με αυτό τον τρόπο, οι υπεύθυνοι εξέλιξης δοκιμάζουν όχι μόνο τη λειτουργία των ηλεκτρικών συστημάτων, αλλά και τη θερμική αντοχή των υλικών που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό, επειδή οι μηχανικοί δοκιμών δείχνουν μηδενική ανοχή σε  θορύβους ή τριγμούς ακόμα και στην περίπτωση ξαφνικών και έντονων διακυμάνσεων της θερμοκρασίας. Επιπλέον, η έρημος Καλαχάρι προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για τη δοκιμή της στεγανοποίησης καλυμμάτων, θυρών και καπό από τη σκόνη. Κατά τη διάρκεια δοκιμών και διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους, μέσα από αμμόλοφος και περιοχές με θαμνώδη βλάστηση, το BMW iNEXT ‘σηκώνει σύννεφα από σκόνη’ αλλά χωρίς να αφήνει ούτε κόκκο να εισέρχεται στο εσωτερικό.


Στην πορεία, έμπειροι τεχνικοί και αποτελεσματικά συστήματα μέτρησης καταγράφουν τις αντιδράσεις του οχήματος σε διάφορες καιρικές και οδικές συνθήκες, αλλά και υπό την επίδραση άλλων παραγόντων.  Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι η διάσημη οδηγική απόλαυση BMW που θα προσφέρουν τα μελλοντικά αυτοκίνητα παραγωγής δεν κινδυνεύει στις όποιες ακραίες συνθήκες. Η μαζική παραγωγή του BMW iNEXT θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο του BMW Dingolfing το 2021. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top