Η BMW κάνει προσλήψεις για να φτιάξει εξαρτήματα ηλεκτροκίνησης

Ποια ηλεκτροκίνητα μοντέλα ετοιμάζει

BMW προσλήψεις εξαρτήματα ηλεκτροκίνησης

Το BMW Group επιταχύνει την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και την πρόσληψη πρόσθετου εξειδικευμένου προσωπικού στο Competence Centre for E-Drive Production του Dingolfing έναντι του αρχικού προγραμματισμού. Λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα, εκτιμάται ότι ο αριθμός των μονάδων που θα χρειαστούν για την παραγωγή μπαταριών υψηλής τάσης θα διπλασιαστεί από την προηγούμενη χρονιά. Ο αριθμός των απαιτούμενων ηλεκτροκινητήρων θα αυξηθεί επίσης σημαντικά.

Ο Michael Nikolaides, επικεφαλής κινητήρων παραγωγής & E-Drives του BMW Group δήλωσε: "Ξεκινάμε μία τεράστια επέκταση του Competence Centre for E-Drive Production στο Dingolfing: από 8.000 τετραγωνικά μέτρα που είναι σήμερα στα 80.000 m2 στο μέλλον. Εδώ κατασκευάζουμε εξαρτήματα κινητήρων για τα αμιγώς και μερικώς ηλεκτρικά μοντέλα μας. Μέχρι τα τέλη της χρονιάς θα αυξήσουμε το προσωπικό μας στον τομέα αυτό, από 600 σε πάνω από 1.400 εργαζόμενους». Μέχρι 2.000 άτομα θα εργάζονται μεσοπρόθεσμα πάνω στους κινητήρες, στις μονάδες των μπαταριών και στις μπαταρίες υψηλής τάσης στο Dingolfing."

Το λανσάρισμα των νέων plug-in υβριδικών BMW 330e, BMW X5 xDrive45e και BMW X3 xDrive30e και του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper SE, ανεβάζει τον αριθμό ηλεκτροκίνητων οχημάτων του BMW Group σε 12. Σε αυτά, θα προστεθούν το 2020 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, όπως η plug-in υβριδική BMW X1 και το πλήρως ηλεκτρικό BMW iX3.

Το BMW Group σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων του σε 25 μοντέλα μέχρι το 2023 – πάνω από τα μισά θα είναι πλήρως ηλεκτρικά. Το ένα τέταρτο των οχημάτων του BMW Group που πωλούνται στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτροκίνητα μέχρι το 2021. Το ποσοστό αυτό θα φτάσει στο ένα τρίτο το 2025 και στο 50% το 2030.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top