Δοκιμάζουμε το Mitsubishi Space Star 1,2

Ο φίλος της πόλης

Mitsubitshi Space Star 1,2 Δοκιμή

Η Mitsubishi είναι συνώνυμο της  αξιοπιστίας , προσόν που θεωρείται απαραίτητο για την αγορά ενός αυτοκινήτου που κινείται μέσα στην πόλη με συνεχόμενα "σταμάτα-ξεκίνα." Δεύτερο προσόν είναι η οικονομία καυσίμου και τρίτο η τιμή απόκτησης σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό. Όλα αυτά συγεκντρώνονται στον "φίλο της πόλης" που ακούει στο όνομα Space Star. 


Το Mitsubishi Space Star είναι όμορφο με το καπό να διαθέτει ανάγλυφη σχεδίαση και τα φώτα τεχνολογίας Bi-Xenon HiD να δένουν αρμονικά με την φαρδύτερη μάσκα. Η τελευταία  διαθέτει πλέγμα και πλαίσο από χρώμιο. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη αεροτομή στο πάνω μέρος η οποία  δίνει ένα πιο σπορ αέρα στον μικρό Ιάπωνα.Το μήκος είναι σστα 3.795 χλστ. το πλάτος στα  1.665 χλστ. και το  ύψος στα 1.505 χλστ.Η προσεγμένη σχεδάιση αντανακλάται και στον  κορυφαίο για την κατηγορία συντελεστή αεροδυναμικής οπισθέλκουσας Cd=0,27  που συνεισφέρει και στην οικονομία. 


Στο εσωτερικό είναι εμφανής η αναβάθμιση. Αν και τα πλαστικά είναι σκληρά -κάτι που είναι συνηθισμένο στην κατηγορία- έχουν πολύ καλή συναρμογή  που  αποδεικνύεται από την έλλειψη θορύβων όταν κινείσαι με ταχύτητα σε κακοτράχαλα οδοστρώματα. Τα γυαλισμένα μαύρα ένθετα και οι πινελιές χρωμίου σε διάφορα σημεία του ταμπλό δίνουν μαι νότα πολυτέλειας  ενώ πρέπει να σταθούμε στους χώρους και στον εξοπλισμό. Τέσσερεις επιβάτες βολέυονται με ευκολία,  έχοντας "αέρα"  από την οροφή σε ώμους και κεφάλι . Για να μπει τρίτος επιβάτης θα πρέπει να κάνει κάποιες μικρές υποχωρήσεις . Όσο για αποσκευές τους υπάρχουν διαθέσιμα 235 λίτρα ,τιμή που καλύπτει τις μεταφορικές ανάγκες μέσα στην πόλη. Άλλωστε το δοκιμάσαμε μεταφέροντας αρκετές σακκούλες από το σούπερ μάρκετ .  


Στα μεγάλα προσόντα του Mitsubishi Space Star και ο πλούσιος εξοπλισμός ειδικά στην έκδοση Intense. Υπάρχουν 15άρες ζάντες αλουμινίου , 6 αερόσακοι ,Hill Start Assist, σύστημα  ABS , σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESC, cruise control,  αυτόματος κλιματισμός,  4 ηλεκτρικά παράθυρα , ηλεκτρικοί  καθρέφτες , κεντρικό κλέιδωμα ,σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, αυτόματη λειτουργία φώτων , ηχοσύστημα  MP3/USB/AUX/Bluetooth με πολυλειτουργικό τιμόνι..


Για την κίνηση του  Mitsubishi Space Star  φροντίζει ένας τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1,2 λίτρων με απόδοση 80 ίππους στις 6000 σ.α.λ. ο οποίος δείχνει να ταιριάζει "γάντι" με το αμάξωμα των  845 κιλών . Στην πράξη είναι σβέλτος , ελαστικός με άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού ,με τη ροπή των 106 Nm ροπής  στις 4000 σ.α.λ. να δίνει θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές. Ο ήχος του  τρικύλινδρου κινητήρα φιλτράρεται αρκετά από την προσεγμένη ηχομόνωση.

Με την βοήθεια του χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων με τις 5 σχέσεις και την αραιή κλιμάκωση τα 0-100 χλμ./ώρα  έρχονται σε 11,7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα.. Όπως  είπαμε και στην αρχή, το δυνατό του σημείο είναι η κίνηση μέσα στην πόλη. Αυτό εντοπίζεται στο σύστημα διέυθυνσης με την ηλεκτρική υποβοήθηση και την μικρή ακτίνα στροφής (4,6 μέτρα) που σε βοηθά να κάνεις εύκολα ελιγμούς μέσα στους στενούς δρόμους και να παρκάρεις με ευκολία. Την ίδια στιγμή δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες για  την κίνηση στον ανοιχτό δρόμο.

Η ρύθμιση των αναρτήσεων (εμπρός γόνατα McPherson -ημιάκαμπτος άξονας πίσω) αν και είναι σκληρότερη σε σχέση με το παρελθόν , είανι προσανατολισμένη στην άνεση των επιβατών Οι κλίσεις  στις στροφές είναι μειωμένες ενώ στον ανοιχτό δρόμο το Space Star είναι σταθερόταο και στις υψηλές ταχύτητες Τα φρένα διαθέτουν εμπρός αεριζόμενους δίσκους  και ταμπούρα πίσω ,αποδείχθηκαν αποτελσματικά ακόμη και σε εικονικά φρεναρίσματα...πανικού.Η μέση κατανάλωση κααυσίμου παρά το βαρύ...ποδαράκι μας δεν ξεπερασε τα 6 λίτρα ανά 100 χλμ. Το Mitsushi Space Star καλύπετι και με το παραπάνω τι; ανάγκες μετακίνησης μέσα στην πόλη και όχι μόνο.Λόγω μάρκας είανι σίγουρο ότι θα κάνετε πολλά, πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα. Με 5 χρόνια εγγύηση και τιμή στα 12990 ευρώ είναι σίγουρο ότι  δεν θα αφήσει αδιάφορο τον υποψήφιο αγοραστή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top