Δεν μπορειίτε να φανταστείτε τι παρουσιάζει η Nissan στην έκθεση CES 2020

Μέχρι και... παγωτατζίδικο μηδενικών ρύπων 

Nissan έκθεση CES 2020 Ariya Concept 

Το Nissan Ariya Concept, το πρωτότυπο όχημα που συνδυάζει προηγμένες τεχνολογίες σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα EV, πρταγματιοποίησε το ντεμπούτο του στην Β. Αμερική, στην συγκεκριμένη εμπορική έκθεση του Λας Βέγκας. Το crossover με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων,  ενσαρκώνει το όραμα του Nissan Intelligent Mobility, αντιπροσωπεύοντας μια εκτεταμένη γκάμα τεχνολογιών και υπηρεσιών που υπόσχεται  σε οδηγό και επιβάτες μια καινοτόμο οδηγική και  ιδιοκτησιακή εμπειρία, στο μέλλον. 

Προκειμένου να δείξει ότι οι τεχνολογίες αυτές είναι αληθινές, η Nissan τις “έβγαλε” από το αυτοκίνητο, αναπτύσσοντας δημιουργικούς τρόπους χρήσης τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η Nissan τις παρουσιάζει στη CES, έτσι ώστε οι  επισκέπτες να μπορούν να βιώσουν αυτές τις εμπειρίες,  μέσα από καθημερινές, διασκεδαστικές δραστηριότητες. Για να καλωσορίσει τους επισκέπτες της CES, ο σχεδιασμός και η διάταξη του εκθεσιακού χώρου της Nissan, ακόμη και το άρωμά του (μια φινετσάτη μυρωδιά από περγαμόντο και πράσινο τσάι),  θα αντικατοπτρίζουν την παραδοσιακή Ιαπωνική φιλοξενία και την προσοχή στη λεπτομέρεια. 

Το Nissan Ariya Concept, ηλεκτρικό crossover. Στη γωνιά που θα είναι αφιερωμένη στο Nissan Intelligent Mobility, οι ειδικοί της τεχνολογίας θα παρουσιάσουν χαρακτηριστικά του Ariya Concept, όπως το προηγμένο σύστημα υποστήριξης οδηγού ProPILOT 2.0, το σύστημα ελέγχου όλων των τροχών με τους δίδυμους κινητήρες,  ακουστικό μετα-υλικό και το Smart Route Planner. 


Το μηδενικών εκπομπών βαν – παγωτατζίδικο της Nissan. Οι επισκέπτες της CES θα σερβιριστούν με παγωτό από ένα van που συνδυάζει ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, μπαταρίες δεύτερου κύκλου για την αποθήκευση ενέργειας, καθώς και παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο. Βασισμένο στο 100% ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό όχημα e-NV200, ο ηλεκτροκινητήρας του παγωτατζίδικου τροφοδοτείται από μία μπαταρία 40 κιλοβατώρων. Ένα φορητό πακέτο ισχύος, το οποίο χρησιμοποιεί κυψέλες ιόντων λιθίου που ανακτώνται από πρώτης γενιάς ηλεκτρικά οχήματα της Nissan, τροφοδοτεί τον εξοπλισμό του οχήματος. 


Το ProPILOT μπαλάκι του γκλοφ. Εμπνευσμένο από το προηγμένο σύστημα υποστήριξης του οδηγού ProPILOT 2.0, αυτό το μπαλάκι της Nissan είναι σίγουρο ότι θα βρίσκει πάντοτε την τρύπα. Στο μικρό, πράσινο  γήπεδο που θα υπάρχει στον εκθεσιακό χώρο,   μια κάμερα  θα ανιχνεύει τη θέση της μπάλας και της τρύπας του γκολφ. Η τεχνολογία ανίχνευσης και ένας εσωτερικός ηλεκτρικός κινητήρας εξασφαλίζει ότι το μπαλάκι θα είναι εντός πορείας με στόχο το κύπελλο, όπως ακριβώς και τα αυτοκίνητα της Nissan που είναι εξοπλισμένα με το ProPILOT 2.0 και μπορούν να ελιχθούν κατά μήκος μιας προκαθορισμένης διαδρομής. 

Η “αστραπιαία” selfie. Μπορεί οι επισκέπτες της CES να μην  είναι σε θέση να οδηγήσουν το αυτοκίνητο της Formula Ε στο περίπτερο της Nissan, αλλά θα μπορούν να “αναδημιουργήσουν” την συναρπαστική εμπειρία. Με τη βοήθεια ανεμιστήρων υψηλής ισχύος και ειδικών εφέ, το περίπτερο Power Selfie καταγράφει ένα σύντομο βίντεο που μιμείται την επιτάχυνση του 100% ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου, από 0 έως 100 km/h,  σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα. Με αυτό τον τρόπο, οι επισκέπτες θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα GIF που μοιάζει σαν να οδηγούν στην πίστα!  


Το αγωνιστικό της Formula E. Η Nissan, ως η πρώτη Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία που συμμετέχει στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα της Formula E, θα εκθέσει το αγωνιστικό της μοντέλο με τη νέα, συναρπαστική του εμφάνιση, για τη νέα σεζόν.  Το Nissan LEAF e+. To καταξιωμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Nissan, θα βρίσκεται στη CES με την έκδοση που προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά και προηγμένες τεχνολογίες όπως το σύστημα υποστήριξης οδηγού ProPILOT και το καινοτόμο e-Pedal, για οδήγηση με ένα μόνο πεντάλ!  
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top