Η Opel επιστρέφει στη Ρωσία με τα Zafira Life και Grandland X 

Κερδiσμένη και η... Peugeot-Citroen

Opel Zafira Life και Grandland X αγορά Ρωσία

 Η Opel επιστρέφει στη Ρωσία

Τα πρώτα μοντέλα του Γερμανού κατασκευαστή έφτασαν στις εκθέσεις επίλεκτων διανομέων που εδρεύουν στις σημαντικότερες Ρωσικές πόλεις. Οι Ρώσοι πελάτες μπορούν πλέον να παραγγέλνουν το επιτυχημένο Opel Grandland X SUV από το Eisenach και το Zafira Life.

Καλύτεροι διανομείς Opel και Vauxhall στο κόσμο-Ποιος βραβεύτηκε σε΄Ελλάδα

Ο Όμιλος PSA ξεκίνησε την παραγωγή του οικογενειακού πολυμορφικού Zafira Life στο εργοστάσιό του στην πόλη Kaluga, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας. Από το ίδιο εργοστάσιο θα εφοδιάζεται η τοπική αγορά και με Opel Vivaro από τις αρχές του 2020.Η γερμανική μάρκα έχει μακροχρόνια παράδοση και εξαιρετική φήμη στη Ρωσία.

Με την επιστροφή της στη Ρωσική αγορά, η Opel θα ενισχύσει την παρουσία του Groupe PSA στην περιοχή της Ευρασίας. Η Ρωσία είναι μία μεγάλη, στρατηγικά σημαντική και ελκυστική αγορά με πολλές δυνατότητες.


Αρχικά, 11 διανομείς σε κομβικές Ρωσικές πόλεις όπως Moscow, St. Petersburg, Stavropol, Rostov, Ryazan, Tyumen ή Nizhiny Novgorod, θα είναι συνεργάτες της Opel. Ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί από του χρόνου και στο εγγύς μέλλον θα αυξηθεί περαιτέρω.
Μία επιθετική εξαγωγική τακτική είναι ένας από τους πυλώνες του στρατηγικού σχεδίου PACE! της Opel/Vauxhall που θα συμβάλλει στη βιώσιμη κερδοφορία της εταιρείας.

Η απόφαση για επιστροφή στη Ρωσική αγορά  – μετά την αποχώρηση εξαιτίας της σφοδρής οικονομικής κρίσης το 2015 – αποτελεί μέρος αυτού του σχεδίου, που προσβλέπει στην ανάπτυξη της μάρκας, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις παγκόσμιες αγορές. Στόχος είναι, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020, το 10% των πωλήσεων της Opel να προέρχεται από χώρες εκτός της βασικής Ευρωπαϊκής αγοράς.


Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, η μάρκα ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στις εξαγωγικές αγορές Ασίας, Αφρικής και Ν. Αμερικής όπου ήδη δραστηριοποιείται σήμερα, ενώ θα κάνει την είσοδό της σε περισσότερες από 20 νέες αγορές μέχρι το 2022. Για  παράδειγμα, από το επόμενο έτος ήδη, η Opel θα εξάγει οχήματα στην Κολομβία και το Εκουαδόρ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top