Πόσο κάνει στην Γερμανία το νέο Opel Grandland X Plug-in-Hybrid 

Ποια επιδότηση δίνουν στυην αγορά του

Opel Grandland X Plug-in-Hybrid τιμή Γερμανία

Το επόμενο εξηλεκτρισμένο μοντέλο Opel έρχεται. Μετά το πλήρως ηλεκτρικό Opel Corsa-e και το τετρακίνητο Grandland X plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημα (PHEV), το κομψό SUV διατίθεται τώρα ως PHEV με εμπρόσθια κίνηση.

Η νέα καμπάνια της Opel για το Corsa έχει πρωταγωνιστή τον Jürgen Klopp

Επομένως, το Grandland X είναι το πρώτο Opel που διατίθεται σε δύο υβριδικές εκδόσεις: ως τετρακίνητο Grandland X Hybrid4 (κατανάλωση καυσίμου, σταθμισμένη, μικτός κύκλος: 1,4-1,3 l/100km με 32-29 g/km CO2 WLTP1, 1,6-1,5 l/100km, 36-34 g/km CO2 NEDC2) και ως προσθιοκίνητο FWD. Με έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.6L και έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους εμπρός τροχούς, το Grandland X Hybrid παράγει συνολική ισχύ 165kW (224hp) και ροπή έως 360Nm Όταν κινείται αμιγώς με ηλεκτρισμό, το υβριδικό μοντέλο μπορεί να καλύψει έως 57km στον κύκλο WLTP (60-65km NEDC2).

Στη Γερμανία, η έκδοση Opel Grandland X Hybrid Business Edition με πλούσιο εξοπλισμό διατίθεται στην τιμή των 43.440€ (Τιμή λιανικής με ΦΠΑ). Το Grandland X Hybrid έχει καταγραφεί ως ‘ηλεκτροκίνητο όχημα που πληροί τις προϋποθέσεις’ από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Οικονομικών και Ελέγχου Εξαγωγών (BAFA). Αυτό επιτρέπει στους αγοραστές να αξιοποιούν το περιβαλλοντικό μπόνους.

Το μισό από αυτό το μπόνους χορηγείται από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και το υπόλοιπο μισό είναι μία ομοσπονδιακή επιδότηση που αναμένεται να αυξηθεί σύντομα από 3.000€ σε 4.500€. Για το Grandland X Hybrid, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η επιδότηση 2.250€ του κατασκευαστή αφαιρείται πρώτα από την καθαρή τιμή (36.504€), και απομένουν 34.254€. Στη συνέχεια, προστίθεται ο ΦΠΑ, με αποτέλεσμα η τιμή να γίνεται 40.762€. Μετά την αφαίρεση της κρατικής επιχορήγησης των 2.250€, το συνολικό “περιβαλλοντικό μπόνους” μειώνει το κόστος αγοράς του Grandland X Hybrid Business Edition από 43.440€ + ΦΠΑ στην ελκυστική τιμή των 38.512€. Ο πελάτης εξοικονομεί σχεδόν 5.000€.Οι οδηγοί του Grandland X Hybrid στη Γερμανία μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη φορολογία εταιρικού αυτοκινήτου για ηλεκτροκίνητα οχήματα, καθώς ο φόρος αγοράς και χρήσης είναι ο μισός συγκριτικά με τα οχήματα με συμβατικούς κινητήρες
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top