H Fiat επενδύει 9 δισεκατομμύρια στις νέες τεχνολογίες

Προηγμένη συνδεσιμότητα ηλεκτροκίνηση και αυτόνομη οδήγηση

Fiat έρευνα τεχνολογία επένδυση

Η Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσε τη νέα παγκόσμια δομή του τμήματος έευνας και εξέλιξης του Ομίλου που θα συγκεντρώνει σε ένα οργανισμό το στρατηγικό σχεδιασμό και την εκτέλεση των νέων προγραμμάτων.Η νέα δομή θα επιτρέπει την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξέλιξη νέων τεχνολογιών όπως η προηγμένη συνδεσιμότητα, η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση.

H Fiat επενδύει 9 δισεκατομμύρια στις νέες τεχνολογίες

Ο Όμιλος έχει ήδη δεσμεύσει 9 δις ευρώ για ένα 5ετές πλάνο, όπου θα παρουσιαστούν 30 νέες επιλογές ηλεκτροκίνησης σε παγκόσμια κλίμακα. Από τα πρώτα μοντέλα που περιλαμβάνει αυτό το πλάνο είναι τα νέα plug-in Hybrdid Jeep Renagede, Compass και Wrangler, καθώς και τα αμιγώς ηλεκτρικά νέα Fiat 500 και Fiat Professional Ducato. Παράλληλα και η Maserati επενδύει 1,6 δις. ευρώ ετοιμάζοντας νέα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. 

 Η οργάνωση σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο θα εκμεταλλεύεται στο έπακρο τους πόρους του οργανισμού, ενώ παράλληλα θα διατηρεί τη διαφορετική προσέγγιση ανάλογα με τις ανάγκες κάθε αγοράς.Επικεφαλής του οργανισμού θα είναι ο κ. Harald Wester, Chief Technical Officer της FCA, ενώ η νέα δομή θα είναι πλήρως λειτουργική μέσα στο 2020.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top