Το MINI John Cooper Works GP  βγαίνει σε μόλις 3000 "κομμάτια"

Με εσωτερικό που κατασκευάζεται με τρισδιάστατο εκτυπωτή  

MINI John Cooper Works GP

Το MINI John Cooper Works GP είναι ένα απόσταγμα αγωνιστικής φιλοσοφίας του σύγχρονου ΜΙΝΙ. Εμπνευσμένο από τα θρυλικά επιτεύγματα της μάρκας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, το νέο μοντέλο – με περιορισμένη παραγωγή 3.000 αντιτύπων – ενσαρκώνει την έννοια των μέγιστων επιδόσεων και της ασυμβίβαστης δυναμικής.Αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό από τη σχεδίαση του αυτοκινήτου: ένα «καθαρόαιμο» και άκρως συναισθηματικό εξωτερικό και εσωτερικό αποτυπώνουν τα GP γονίδια πιο επαναστατικά από ποτέ. Το MINI John Cooper Works GP συνεχίζει την παράδοση των εκδόσεων John Cooper Works GP 2013 και 2006, που ομοίως κυκλοφόρησαν σε περιορισμένη έκδοση (limited edition).


Το εσωτερικό του MINI John Cooper Works GP συνδυάζει καθαρόαιμη σπορ αίσθηση με έντονες χρωματικές πινελιές. Ο σκούρος χρωματισμός και η φιλοσοφία υλικών δημιουργεί ένα απέριττο σπορ περιβάλλον με χρωματιστές λεπτομέρειες σε επιλεγμένα σημεία. Στο χώρο του οδηγού, ο νέος, ανεξάρτητος ψηφιακός πίνακας οργάνων στην κολόνα του τιμονιού φέρνει χρήσιμες πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του οδηγού ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις.Οι τελευταίες τεχνικές παραγωγής όπως η τρισδιάστατη εκτύπωση ολοκληρώνουν την εμπειρία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ένα εντυπωσιακό στοιχείο από τη θέση του οδηγού είναι τα αλουμινένια χειριστήρια αλλαγών σχέσεων (shift paddles) στο σπορ τιμόνι – που κατασκευάζονται μέσω 3D εκτύπωσης.

Το MINI John Cooper Works GP δεν έχει πίσω κάθισμα, όπως τα προηγούμενα μοντέλα, καθώς στόχος ήταν η μέγιστη δυνατή μείωση συνολικού βάρους. Οι καθαρές και απέριττες επιφάνειες του πίσω τμήματος εκφράζουν επίσης μία μίνιμαλ αισθητική. Το μεγάλο λογότυπο “GP” στο πίσω τροπέτο δημιουργείται με τη χρήση υλικών διαφορετικής σύστασης και αποτελεί μία εντυπωσιακή νότα καινοτομίας στην καμπίνα. Πίσω από τα εμπρός καθίσματα, η κόκκινη εγκάρσια μπάρα δημιουργεί μία αγωνιστική ατμόσφαιρα.Η χρήση ελαφρών υλικών όπως τα ανθρακονήματα βελτιστοποιεί τη σχέση ισχύος/βάρους, ενώ η βέλτιστη κατανομή φορτίου άξονα υπόσχεται τη γνωστή αίσθηση go-kart MINI. Το απόλυτο στοιχείο στο προφίλ είναι τα καλύμματα στα τόξα των τροχών – τα λεγόμενα ένθετα θόλων – που κατασκευάζονται από ανθρακονήματα. 

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top