Οδηγείτε το Nissan Skyline χωρίς να έχετε τα χέρια  στο τιμόνι-Τιμή

Με αγωνιστικές προδιαγραφές  

Nissan Skyline αυτόνομη οδήγηση ProPILOT 2.0

Η Nissan παρουσίασε ένα νέο  Skyline, με αναβαθμισμένο στυλ και εφοδιασμένο με την  τεχνολογία ProPILOT 2.0,  το πρώτο σύστημα υποβοήθησης οδηγού στον κόσμο, που συνδυάζει  την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους,  με την οδήγηση χωρίς χέρια στο τιμόνι σε μια λωρίδα κυκλοφορίας. Το σύστημα  αυτό λειτουργεί σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης του οχήματος για να βοηθήσει στο χειρισμό του αυτοκινήτου, σύμφωνα με μια προκαθορισμένη διαδρομή, σε καθορισμένους δρόμους. Παράλληλα, για πρώτη φορά,  το σύστημα επιτρέπει την οδήγηση χωρίς ο οδηγός να κρατά το τιμόνι, διατηρώντας την πορεία του οχήματος σε μια λωρίδα. 

Όταν το όχημα προσεγγίζει ένα απρόσμενο εμπόδιο ή όταν περνάει ένα πιο αργό όχημα, το σύστημα κρίνει τον κατάλληλο χρονισμό αλλαγής της διέλευσης,  βάσει πληροφοριών από το σύστημα πλοήγησης και ανίχνευσης 360 μοιρών. Παράλληλα,  παρέχεται μια διαισθητική ηχητική και οπτική καθοδήγηση στον οδηγό, ο οποίος καλείται να θέσει και τα δύο χέρια στο τιμόνι και να επιβεβαιώσει την έναρξη αυτών των λειτουργιών με ένα διακόπτη.

Το όχημα χρησιμοποιεί συνδυασμό καμερών, ραντάρ, σόναρ, GPS και τρισδιάστατων  δεδομένων χάρτη υψηλής ευκρίνειας 3D (HD),  για την παροχή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο,  σχετικά με το περιβάλλον γύρω από το αυτοκίνητο (με εύρος δράσης 360ο) όπως και για την ακριβή θέση του στο δρόμο. Το σύστημα χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να προσφέρει μια ομαλή οδηγική εμπειρία, παρόμοια με αυτή ενός έμπειρου οδηγού. Ένα σύστημα παρακολούθησης του οδηγού  στην καμπίνα,  επιβεβαιώνει συνεχώς ότι η προσοχή του βρίσκεται στο δρόμο.


Το ProPILOT 2.0 είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις  HYBRID 2WD και 4WD. Διαθέτοντας  συνδυασμένη ισχύ 359 ίππων (από τον κινητήρα VQ35HR-HM34 και το  υβριδικό σύστημα), το Skyline  αποτελεί ένα εντυπωσιακό συνολικό πακέτο τεχνολογίας  της Nissan. Το νέο Nissan Skyline διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις: GT, GT Type P, GT Type SP και 400R. Η έκδοση  400R διαθέτει 400 hp στις 6.400 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 475 Nm στις 1.600-5.200 σ.α.λ.  Στις πρόσθετες επιλογές, περιλαμβάνεται και μια έκδοση 300 hp του κινητήρα VR30DDTT, εκτός της 400R, ενώ διατίθεται και ο  κινητήρας V835HR-HM34 για τις εκδόσεις HYBRID. Οι συνιστώμενες λιανικές τιμές για το νέο Nissan Skyline στην Ιαπωνία, ξεκινούν από τις 35.150€ περίπου.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top