H ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα της  BMW 

Κωδικός:" BMW Motorrad Vision DC Roadster"

BMW Motorrad Vision DC Roadster

Για περισσότερα από 90 χρόνια,ο 2-κύλινδρος boxer κινητήρας αποτελεί σήμα κατατεθέν της BMW Motorrad, τόσο από τεχνολογικής όσο και από αισθητικής σκοπιάς. Αλλά καθώς το BMW Group έχει ταχθεί υπέρ της ηλεκτροκίνησης για το μέλλον, προκύπτει το ερώτημα τι μορφή θα έχει μία ηλεκτρική μοτοσικλέτα BMW; Και πώς θα αναγνωρίζεται ως μέλος της οικογένειας BMW;

Απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να δώσει το πρωτότυπο BMW Motorrad Vision DC Roadster, μία άκρως εντυπωσιακή ‘γυμνή’ μοτοσικλέτα με ηλεκτροκίνηση. Ενώ σε μία συμβατική μοτοσικλέτα το μέγεθος του κινητήρα ορίζεται κυρίως από τον κυβισμό του, στην περίπτωση ενός ηλεκτροκίνητου μοντέλου, τον περισσότερο χώρο καταλαμβάνει η μπαταρία. Ο ίδιος ο ηλεκτροκινητήρας έχει σχετικά συμπαγείς διαστάσεις.


Τη θέση του κινητήρα παίρνει μία κάθετα τοποθετημένη μπαταρία. Στο πλάι, τα στοιχεία ψύξης που προεξέχουν θυμίζουν κινούμενα φτερά και φέρουν ενσωματωμένα βεντιλατέρ. Όπως στον boxer κινητήρα της BMW R 32 – την εξέλιξη της οποίας επιμελήθηκε ο Max Friz το 1923 – τα στοιχεία ψύξης είναι τοποθετημένα στο ρεύμα του αέρα. Ο κυλινδρικός ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος κάτω από τη μπαταρία και απευθείας συνδεδεμένος με τον άξονα μετάδοσης. Το BMW Motorrad Vision DC Roadster αποτυπώνει μία έξυπνη αρχιτεκτονική συστήματος κίνησης που οπτικά παραπέμπει στην ιστορία της BMW Motorrad και ταυτόχρονα κάνει ένα βήμα στο μέλλον.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top